Tromsø–Aalesund 3–2:
Tromsø tok tre svært viktige poeng da Aalesund ble slått 3-2 hjemme på Alfheim søndag kveld.
Men selv om Thomas Lehne Olsen ble matchvinner med en ordentlig perle, var det en annen mann som stjal oppmerksomheten i et oppgjør som inneholdt det meste.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51
Kai Erik Steen fikk det glatte lag av Eurosports ekspertpanel i Fotball Direkte-studio etter flere kontroversielle situasjoner.
Den første med Tromsø-kaptein Simen Wangberg i begivenhetenes sentrum.
Like før pause pådro midtstopperen seg et gult kort for å vært for tøff med Aron Elís Thrándarson i Aalesund-boksen, før han bare minutter senere holdt igjen Mos til noe som så fort burde blitt gult kort nummer to. Den oppfatningen delte imidlertid ikke kampleder Steen, som blåste frispark, men unngikk å gi Wangberg marsjordre.

– Skulle vært utvist

Det fikk Bernt Hulsker til å reagere.
– Hva i all verden? Det er det dummeste... Det er så forferdelig dårlig dømt. Hvis han ikke gir det gule kortet der, så vet jeg ikke hva han tenker, raste Hulsker.
– Hvis han først velger å blåse frispark så vet han hva han må gjøre. Han har gult fra før og det er et soleklart gult kort å holde igjen en spiller slik, fortsatte han.
Artikkelen fortsetter under videoen
Den tidligere Eliteserie-profilen stilte også spørsmål til Wangbergs mentale balanse etter å ha involvert seg i to såpass kontroversielle situasjoner på så kort tid.
– Han må ha vært litt ute av balanse her, Wangberg, som vanligvis er en sindig kar. Det er fullstendig hodemist to ganger på få minutter! Vil han ut eller? Vil han ha flere kampers karantene enn den ene han uansett får for det første gule?, undret Hulsker.
– Han er så heldig. Det skal jo være rett ut, sa ekspertkollega Eriksen.
– Han blir jo byttet ut i pausen, for hvis han er borti noen flere nå, så er han i hvert fall ferdig, mente Hulsker.

Mer kontrovers

Det ble imidlertid Tromsø-stopperen ikke, og like etter hvilen se Thomas Lehne Olsen sette inn 2-1 for vertene.
Wangberg var likevel ikke ferdig å markere seg denne søndagskvelden. Seks minutter etter Lehne Olsens scoring, forærte han Aalesund utligningen da han rotet vekk ballen til Mos, som enkelt kunne servere Thrandarson på blank kasse.
Artikkelen fortsetter under videoen

Kontroversielle situasjoner da Tromsø tok tre viktige poeng

Men en svært begivenhetsrik kamp hadde ennå ikke nådd sitt klimaks. Ti minutter etter utligningen fikk Mikkel Kirkeskov sitt andre gule kort da Hans Norbye gikk i bakken – også dette en vurdering panelet ikke var enig med Steen i.
– Ikke si han ble sendt av for dette. Det er helt hårreisende! Er det i det hele tatt en forseelse? Hvordan kan han få gult kort spurte Thomas Myhre.
– Han gjør ingen verdens ting. En forferdelig filming fra Nordby. Det er det verste jeg har sett, det verste jeg har sett! Du dømmer ikke neste runde. Det er den verste dømmingen jeg har sett på flere år. Du dømmer ikke neste runde Kai Erik Steen!, fyrte Hulsker.
– Jeg kan ikke si deg imot på den der, der er sjokkerende, stemte ekspertkollega Bengt Eriksen i.
Også Aalesund-trener Trond Fredriksen hadde fått nok, og ga i klare ordelag ga uttrykk for hva han mente om Steens dømming før han ble sendt på tribunen.
En tøff jobb ble enda tøffere for Aalesund, og da gikk det som det måtte gå. Med et kvarter igjen av ordinær ble Lehne Olsen matchvinner med en ordentlig rakett – drømmescoringen som satte punktum på en kamp som ikke vil bli glemt med det første.
– Jeg skal ta min straff som en mann, og så håper jeg flere blir straffet. Det er umulig å vite hva som er gule kort og ikke gule kort her, jeg skjønner frustrasjonen til mine spillere, sa en oppgitt Fredriksen til Eurosport etter oppgjøret.

Svarer på kritikken

Overfor Eurosport.no forklarer Steen situasjonene slik:
– Slik jeg vurderte den første situasjonen, var Mos helt alene med tre TIL-spillere rundt seg, og at det dermed ikke er å frata Aalesund en positiv angrepsmulighet. Holdingen i seg selv mente vi heller ikke var kraftig nok til å si at det var mangel på respekt for spillet og dets idealer.
– På situasjon to mener teamet at Kirskeskov hindrer TIL-spilleren, og når vi da velger å blåse, så er vi nødt til å gi gult kort nummer to, for å frata Tromsø en positiv angrepsmulighet. Tromsø-spilleren ville kommet seg inn i feltet med flere alternativer foran mål, sier Steen.
Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55