Under tirsdagens åpne møte på Color Line stadion tok tidligere Aafk-trener Ivar Morten Normark ordet. Han var ikke fornøyd med måten klubben hadde behandlet og håndtert prosessen rundt tidligere hovedtrener Trond Fredriksen, skriver Sunnmørsposten.
– Jeg mener Trond er et stort trenertalent, men det fremstår som mer og mer tydelig at han ikke hadde det riktige støtteapparatet rundt seg. Han burde hatt et støtteapparat rundt seg som har hatt resultatansvar på sport før, som kunne vært en sparringspartner, mentor eller coach, som kunne gitt gode råd, sier Nordmark til avisen.

Mange spørsmål rundt trenerrollen

Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 KLOKKEN 13:33
Aalesund rykket ned til OBOS-ligaen etter årets sesong som seriens nest dårligste lag. Flere ganger i løpet av sesongen har det blitt satt spørsmålstegn ved Fredriksens rolle som hovedtrener.
Tidligere i uka kom det frem AaFK har bestemt seg for å avslutte kontrakten til treneren. Fredriksen hadde egentlig kontrakt som hovedtrener ut 2018, men klubben uttalte i en pressemelding at de ser behov for å gjøre endringer, og at de må se lenger frem enn ett år. De har likevel et ønske om å beholde Fredriksen i klubben.
– Med den kompetansen og erfaringen han besitter, så er Trond Fredriksen en ressurs som vi ønsker å beholde, men som sagt i en annen rolle i klubben, uttalte klubbdirektør og daglig leder i AaFK, Geir S. Vik.

Dårlig fra starten av

Normark mener Fredriksens forutsetninger har vært kritikkverdige helt fra han tok over ansvaret i klubbet.
– Trond skulle være læregutt, slik at han fikk tid til å utvikle seg til å bli en god eliteserietrener. Når han da får en forespørsel om å ta over hovedansvaret, så er han en klubbgutt som ikke er i en posisjon til å si nei. Jeg synes det er trist at han har mistet jobben, sier han til Sunnmørsposten.
Avisen skriver at styreleder i klubben, Jan Petter Hagen, har fått med seg kritikken fra Normark, men at han ikke ønsker å svare konkret på den.
– Ivar Morten er en klok og fornuftig mann som jeg bruker å høre på, men dette får stå for hans egen regning, sier Hagen.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 KLOKKEN 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 KLOKKEN 11:22