Stabæk – Sogndal 1-1:
Med tap mot Stabæk samtidig som Aalesund vant mot Sarpsborg 08 måtte Sogndal ta den tunge turen ned i OBOS-ligaen sammen med Viking.
Det startet tungt for gjestene som var på desperat jakt etter poeng. Ola Brynhildsen ga vertene ledelsen i det 30. minutt, men Joachim Soltvedt utlignet elleve minutter etter pause og kort tid etter han entret banen.
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 PÅ 17:56
Det endte 1-1 noe som sikret Sogndal et livsviktig poeng i bunnstriden. Aalesund tapte 0-1 borte mot Sarpsborg 08 og det ligger an til å bli en skikkelig fight om hvem som ender på kvalifiseringsplass og rykker rett ned til OBOS-ligaen. De to lagene har 29 poeng og lik målforskjell før den siste runden, men Aalesund ligger på kvalifiseringsplassen med ett mål mer scoret.
Det blir en nedrykksthriller neste runde.
Saken fortsetter under videoen:

Sogndal reddet livsviktig poeng mot Stabæk

– Det er regelrett filming

Men det ble også kontroverser på Nadderud. Franck Boli fikk straffespark i det 34. minutt da han skar inn i banen og stupte i bakken innenfor sekstenmeteren. Dommer Tom Harald Hagen mente at Kjetil Wæhler var borti ham og blåste straffe til hjemmelaget.
Det var Eurosports ekspert Thomas Myhre fullstendig uenig i.
– Det her er filming. Dette er ikke noe pent å se på. Wæhler er ikke borti ham. Han faller. En hårreisende. Det er ikke straffespark, sa Myhre i Fotball Direkte.
– Jeg mener det er regelrett filming av Boli, fortsatte Myhre.
Saken fortsetter under videoen:

– Karma

Fra elleve meter satte Ohi Omoijuanfo ballen til venstre, men Mathias Dyngeland gikk riktig vei og leverte en kjemperedning.
– Det er karma, sa Burchnall.
Dyngeland avslører at han visste hvor Stabæk-spissen ville skyte. Sogndal-keeperen vet ikke hvorfor dommeren valgte å blåse straffe, men var godt fornøyd med å redde forsøket til Ohi.
– Det skjer vel på kanten av sekstenmeteren. Når du ligger der vi ligger på tabellen får vi litt slike mot oss. Da var det godt å få redde den så vi har en sjanse i kampen, sa Dyngeland til Eurosport.
Eliteserien
Bekrefter overgangen på en spesiell måte: – Ingen skal si at vi ikke er tøffe i forhandlinger
07/02/2022 PÅ 20:01
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23