Oppgjøret mellom Aalesund og Brann ble nok den mest hektiske og omtalte den første Eliteserie-helgen etter sommerpausen.
Det ble 3-3 i en kamp Brann lenge så ut til å ha full kontroll, mye takket være at Aalesund fikk to straffespark. Begge har blitt diskutert i ettertid som kontroversielle.
Det mest omdiskuterte er nok den første straffesituasjonen hvor Aron Thrándarson gikk i bakken (se diskusjonen om denne i videovinduet).
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
Dommer Trygve Kjensli fikk gjennomgå etter episoden, men 45-åringen mener seg lurt i den omtalte straffesituasjonen.
– Jeg oppfatter der og da at han får en dytt i ryggen før han faller. Jeg ser i ettertid at det kan oppfattes teatralsk. Spilleren gjør det vanskelig for meg. Etter å ha sett bildene flere ganger fra flere forskjellige vinkler, kunne jeg unngått å blåse. Men kameraene har en annen vinkel enn det jeg har, sier Kjensli til VG.
Den andre straffesituasjonen er Kjensli ikke i tvil om:
– Den andre straffen ser jeg på som en god avgjørelse. Vito Wormgoor holder i Mostafa Abdellaoue med begge hendene og drar ham inn i straffefeltet. Den situasjonen ser jeg på som veldig grei.
PS. Eurosport.no har forsøkt å få tak i dommersjef i Norges fotballforbund, Terje Hauge, uten å lykkes. Ifølge VG skal Kjensli og Hauge ha hatt samtaler i bakkant av kampen.

Seksmålsthiller: Brann-stjernene fortvilte da innbytter Mos sikret poeng

Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21