• Se Kristiansund - Vålerenga mandag 17. juli klokken 19.00 på Eurosport Player og MAX.
Det var like før slutt i kampen mellom Strømsgodset og Kristiansund at Jean Alassane Mendy (27) gikk i bakken etter en duell med Godset-spiller Jakob Glesnes. Spilleren lå tilsynelatende urørlig på bakken etter smellen og fikk umiddebart behandling får han ble trillet av banen på båre etter flere minutters behandling.
Da spilleren ble sendt til sykehus var han ved bevissthet. Der har han tilbrakt natten og det står bedre til med spilleren mandag.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
– Status på Mendy er at han ble utskrevet fra Drammen sykehus i morges. Han har fått en kraftig hjernerystelse. Undersøkelsene viser ikke noe funn av andre skader skader. Han har vært til observasjon over natten på sykehuset. I dag er han kvikkere og i bedre form enn det han var i går, sier Kristiansunds lege Per Olav Kvalvåg til Eurosport.no.
  • Lad opp til Eliteserie-runden med Fotball Direkte søndag fra klokken 17.00 på Eurosport Player.
Saken fortsetter under videoen:

Kan være ute i flere måneder

Spissen står med syv scoringer så langt denne sesongen for Kristiansund. Selv om det nå går bra med spilleren blir det trolig en stund til han blir å se på banen igjen. Det hele avhenger hvordan spilleren responderer på oppfølgingen fremover.
– Det er vanskelig å svare på hvor lenge han er ute. Det er store individuelle forskjeller og det er forskjeller på hodetraumer. Han må ta dag for dag. Det kan ta flere uker og for enkelte kan det ta måneder, forklarer Kvalvåg.
De neste dagene skal spilleren slappe helt av. Det medisinske teamet i Kristiansund skal lage et opptreningsprogram til Mendy.
– Vi starter litt piano. Nå skal han ha helt fri i noen dager før vi begynner en trinnvis tilnærming for å få ham tilbake på banen. Det vil bli et rehabiliteringsprogram som blir skreddersydd for ham. Nå kommer ferien snart slik at vi får jobbet med dette i ro og mak, forteller klubblegen.
Saken fortsetter under Twitter-meldingen:

– Han har hatt et bevissthetstap

Det så dramatisk ut da Mendy gikk i bakken. Kvalvåg forteller at spissen ikke klarer å gjøre rede for hva som skjedde i situasjonen.
– Han har hatt et bevissthetstap. Han sier selv at han ikke husker selve skaden og han har ikke minne av hendelsesforløpet både før og etter.
Selv så han situasjonen på TV ettersom han ikke var til stede på kampen.
– Det er klart at når man sitter som fagkyndig og ser det hele på TV går tankene umiddelbart på at han må få den nødvendige behandlingen og utredningen. Da jeg fikk kontakt med Drammen fikk jeg forståelse for at dette var i det beste hender. Jeg har stor tillit til det medisinske apparatet som var til stede og rundt ham, forteller klubblegen til Eurosport.no.
  • Se Kristiansund - Vålerenga mandag 17. juli klokken 19.00 på Eurosport Player og MAX.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56