– Det er ikke noe vits i å spekulere noe i det. Enten har man tillitt eller så har man det ikke. Trenerne har en jobb de skal gjøre og den skal vi støtte dem i, svarer sportslig leder i Aalesund FK, Bjørn Erik Melland, på spørsmål om fremtiden til Aalesund-trener Trond Fredriksen.
Aalesund befinner seg i en svært tøff situasjon. Med ti strake kamper uten seier, 25 poeng og negativ målforskjell peker alle piler mot OBOS-ligaen neste sesong.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21

– Naturlig å ta opp Fredriksens fremtid i klubben

Mandag møtte både ledelsen i klubben, investorer og trener Fredriksen i et møte på Color Line Stadion. Der holdt samtlige av de deltakende partene innlegg og diskuterte klubbens situasjon, men Melland undertreker at Fredriksens posisjon ikke var noe tema. Han ville heller ikke noe om hva annet som ble tatt opp på møtet.
– Nei, det vil jeg ikke si så mye om. Vi skal møte spillerne på onsdag og da informerer vi dem om det som ble tatt opp på møtet, sier han.
Bunnstriden i Eliteserien har virkelig spisset seg til. Med seks serierunder igjen ligger Aalesund på kavlikplass med like mange poeng som Tromsø som i skrivende stund er under nedrykksstreken.
Eurosports ekspertkommentator er klar på at han tror Aalesund vil rykke ned, og mener dermed det ville vært naturlig å ta opp Fredriksens fremtid i klubben.
– Når man tar tre poeng på ti kamper, så er det helt naturlig. Det har ikke noe å gjøre med at det er Trond, men det tror jeg hadde skjedd i alle klubber, sier Rekdal.

Vil ha null baklengs i fem av de seks siste kampene

Fredriksen selv tenker ikke på sin egen posisjon som trener etter den labre poengfangsten den siste tiden.
– Jeg bruker ikke noe engergi på det. Ikke min jobb å hverken ansette eller sparke trenere i Aalesund. Min oppgave er å få det beste ut av laget, men jeg må innrømme at det har vi ikke klart den siste tiden, sier han til Eurosport.no.
Søndag ble Sandefjord for sterke i hvalfangerbyen da tangotrøyene tapte 2-0. Nå går klubblagene inn i en landslagspause Fredriksen mener blir svært viktig.
– Vi er i en situasjon der cirka null har trua på oss og det kan være positivt, sier Fredriksen før han legger til:
– Det handler om å vinne fotballkamper. Det er seks kamper igjen. I den sammenheng handler det som å komme tilbake til den mentaliteten og energien vi hadde tidligere i sesongen. Vi har tenkt litt for mye på konsekvenser i de kampene vi har spilt den siste tiden. Heldigvis er det landslagspause nå så vi kan bruke tiden godt på å løse dette.
40-åringen forklarer at målet for Aalesund de seks siste kampene blir å holde nullen i minst fem kamper. Første utfordring kommer i den viktige kampen mot Vålerenga som ligger to poeng og en plass over tangotrøyene på tabellen.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00