Det var ikke mye som stemte for Lillestrøm i starten av sesongen. 1-1-6 og fire poeng på de åtte første kampene stinket det rett og slett nedrykk av for Kanarifuglene. Arne Erlandsens menn skapte sjanser, men maktet ikke å sette dem, da uteble da også oppturene.
Nå har det snudd fullstendig for LSK. Torsdag ble de gule klare for cupfinale mot Sarpsborg 08 i desember etter en sterk bortetriumf mot ustabile Molde, et lag de ikke hadde slått i cupen siden 50-tallet.
  • Se Lillestrøm - Rosenborg søndag kl. 17.55 på Eurosport Player og Eurosport Norge!
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Dessuten: På de siste 18 kampene i serie og cup har det blitt 10 seiere, seks uavgjort og bare to tap. Det er sterke tall for et lag som var langt ute å sykle i våres.

Ekspert full av ros

Eurosports ekspert Kjetil Rekdal, som har hatt LSK som erkerival da han var Vålerenga-trener, har latt seg imponere av Åråsen-mannskapet.
– Lillestrøm har blitt et kollektiv som blør for drakta og står opp hver eneste helg. De viser en vanvittig ståpåvilje og har nå blitt et av formlagene over lang tid, sier Rekdal til Eurosport.no.
– Hvor mye av æren skal trener Arne Erlandsen ha?
– Arne har jo gjort en god jobb med Lillestrøm, og nå blir det en god sesong sett ut i fra starten de fikk. Han kjører jo sine knallharde treninger og har fått gjennom en kultur der man er godt forberedt til alle kamper. Cupfinalen blir jo en kjempebonus!
(saken fortsetter under videovinduet)

Her redder Melgalvis Lillestrøm - igjen

To nøkkelpunkter

Rekdal peker på to faktorer som har snudd Lillestrøms sesong.
– For det første virker det som om dem er i veldig god fysisk forfatning. De scorer en god del mot slutten av kampene og de har hentet flere viktige poeng der. Det er jo en god egenskap. De står kampene ut selv om de ikke nødvendigvis briljerer spillemessig, det er en av Lillestrøms største styrker.
– For det andre endra mye seg da de gjorde et skifte på topp. Erling Knudtzon inn for store Tomás Malec og Michal Skoda har fungert veldig bra, sier Rekdal.
Rekdal blir rett og slett nostalgisk av årets Lillestrøm-utgave:
– LSK har blitt litt som i gamle dager, et maskinlag som er veldig vanskelige å slå.
Så får vi se om Rosenborg kan tukte Erlandsen menn på Åråsen søndag!

Lillestrøm og Kippe snøt Rosenborg

Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52