LSK har spilt på øverste nivå i norsk fotball siden opprykket høsten 1974. Kippe ble født i januar drøyt tre år senere.
– Det er litt av en statistikk. Du kjenner på deg at det ikke skal få lov til å skje i år heller. Jeg har tro på gruppa vår. Jeg vet at vi kommer til å gjøre gode prestasjoner framover. Da får vi de poengene som skal til. Jeg var mer engstelig på denne tiden i fjor, sier Kippe til NTB.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
Sportsklubben fylte 100 år denne sesongen. Klubblegenden Arne Erlandsen kom inn mot slutten i fjor høst og berget LSK fra nedrykk.
Når fire serierunder gjenstår i Eliteserien, ligger Lillestrøm noe utsatt til på 11.-plass med 31 poeng. Kun tre poeng skiller ned til Tromsø på kvalifiseringsplass, mens mandagens gjester på Åråsen, Aalesund, ligger på nedrykksplass med 26 poeng.
– Vi frykter ikke nedrykk. Vi vet hvilken situasjon vi er i, men vi mobiliserer nok en gang for å komme ut av gjørma. Vi skal gjøre dette selv. Aalesund er en viktig kamp. Det var det hjemme mot Sogndal sist også. Den klarte vi å vinne. Kampene betyr gjerne litt mer på slutten av sesongen. Jeg føler vi spiller best når vi har litt press på oss, sier stopperkjempen.

Rask avgjørelse

Han er fristet til å spille i Eliteserien som 40-åring.
– Slik kroppen er nå, er jeg positiv til å ta ett år til i LSK-drakten. Jeg tar en avgjørelse ganske raskt, sier Kippe.
– Blir du med LSK ned?
– Det har jeg ikke tenkt noe på. Jeg har ikke tenkt tanken på at vi skal rykke ned. Jeg går ut ifra at vi klarer å berge plassen, sier veteranen.
En seier mot Aalesund vil bety et stort steg mot fornyet spill på øverste nivå.
– Utgangspunktet er betraktelig bedre enn ting var i fjor. Da hadde vi seks-sju poeng mindre på samme tid. Vi har alt i egne hender. Jo før vi gjør jobben, jo bedre. Det har vært et tøft år for klubben, og mange nye spillere kom inn. Jeg mener gutta har gjort en fantastisk jobb, sier Kippe.

Cupfinaleforstyrrelse

LSK møter Sarpsborg i cupfinalen i desember.
– Den var kanskje en forstyrrende faktor i starten. Det satt litt i hodet da vi møtte RBK noen dager etter at finaleplassen var klar. Da var det tøft mentalt å snu, men cupfinalen har vi lagt vekk. Vi prater ikke om cupfinalen, kun eliteserien. Finalen får være en bonus. Det viktigste er å berge plassen, sier 39-åringen.
Arne Erlandsen rykket i 1991 ned med Strømsgodset samtidig som drammenserne ble cupmestere.
– Jeg har tenkt lite på akkurat det. Jeg følger med på tabellen og vet hvordan situasjonen er. Vi må vinne kamper, sier Kippe.
(©NTB)
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22