Muhamed Keita lånes ut til Vålerenga. Det bekrefter hans polske klubb Lech Poznan på sine hjemmesider.
26-åringen gikk til polsk fotball fra Strømsgodset i 2014, hvor han blant annet hadde nåværende Vålerenga-trener Ronny Deila som sjef.
Etter overgangen til Lech Poznan har Keita vært leid ut til både Stabæk og Strømsgodset, og er nå klar for utlån til sin tredje Eliteserie-klubb. Utlånsavtalen strekker seg frem til juni 2017.
Eliteserien
Vålerenga-stjerneskudd på liste over verdens største talenter
08/10/2020 KLOKKEN 17:15
Keita har denne uken trent med Lillestrøm for å holde seg i form, men ble altså klar for Vålerenga fredag.
– Keita er en jeg kjenner, det er en bra signering for oss og ikke minst er han en gladgutt som skaper liv i garderoben. Slike spillere trenger vi. Keita er en som passer inn, han er kreativ og en som underholder. Og det er noe vi ønsker, å underholde, sier Ronny Deila til Eurosport.no
– Han er nok ikke helt 100 prosent enda, han trenger en måned på å komme i gang.
Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal sier Keita er en spiller Vålerenga har hatt i kikkerten lenge.
– Vi har fulgt med han lenge. Det er ingen ukjent spiller for Vålerenga. Han har gjort det bra i Stabæk og i Strømsgodset når han har vært hjemme i Norge. På sitt beste holder han et høyt nivå og er samtidig en målscorer. Ronny kjenner han fra før, så det er ingen bombe. Men jeg aner ikke i hvilken form han er i nå, sier Rekdal.
Den tidligere Vålerenga-treneren er imidlertid litt overrasket over at klubben har bestemt seg for å hente en ny angrepsspiller.
– Utad har det vært en midtstopper som har vært førsteprioritet lenge for Vålerenga etter at de fikk inn Bård Finne. Det er litt overraskende at de henter enda en angresspiller, men det kan være en grunn vi ikke kjenner til, som for eksempel en skade, sier Rekdal.
Keita selv gleder seg til å ta fatt på sin nye hverdag, og har store ambisjoner før returen til norsk fotball.
– Jeg er en spiller som tiltrekker seg publikum, og med årene som har gått har jeg blitt mer og mer opptatt av statistikk. Det å score mål og ha assist er viktig. Jeg kan tilføre Vålerenga trepoengere, og ambisjonen min er at vi skal ligge på medaljeplass før jeg forlater klubben, sier Keita.
Lørdag 25. mars spiller Vålerenga sin siste treningskamp før Eliteserien starter neste helg og Deila er fornøyd med sitt mannskap.
– Troppen begynner å se bra ut nå. Vi leter etter en forsvarsspiller, men det begynner og nærme seg. Målsettingen for oss denne sesongen er at vi skal se positive og energiske ut, det er det viktigste. Så får vi se om det holder til å utfordre om Europa-plass, men da må vi forberede oss veldig, sier Deila.
Senere fredag kveld melder Nettavisen at Daniel Fredheim Holm har pådratt seg en korsbåndskade som holder ham borte fra fotball i seks uker. Signeringen av Keita kommer dermed beleilig for Deila da vingen kan gå rett inn på Fredheim Holms plass.
Fotball
Vålerengas nye «frelser» gjorde det igjen: – Spissen Klanen har ventet på siden Örn Kjartansson
16/05/2018 KLOKKEN 17:56
Toppserien
Synes synd på egen spiller etter bisarr skade: – Det er utrolig
15/05/2018 KLOKKEN 19:35