Stabæk - Rosenborg 0-0:
Det var duket for toppkamp i Eliteserien da et skadeskutt Rosenborg gjestet serietreer Stabæk på Nadderud lørdag ettermiddag.
For gjestene slet med skader på sentrale spillere til kampen. Pål André Helland var ute med skade, mens André Hansen satt på benken etter smellen han fikk mot Brann forrige helg. Men keepervikar Arild Østbø tok vare på muligheten i Hansens fravær.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 PÅ 20:39
Se sammendraget. Saken fortsetter under videoen.

Østbø reddet Rosenborg

– Rent innstinkt

Stabæk fikk satt et skikkelig press på Rosenborg midtveis i andre omgang og skapte flere sjanser på gjestene. Men mellom mål viste Østbø seg frem med flere viktige redninger. Spesielt redningen på Moussa Njies heading i det 67. minuttet imponerte Eurosports ekspertkommentator Kjetil Rekdal.
– Det er en sinnssyk redning. Det er et bra innlegg og bra av Njie. Det er en meget god redning av Østbø, sa Rekdal.
Keeper Østbø rakk ikke å tenke på Njies gode heading.
– Det er rent innstinkt. De kommer litt brått på. Det er godt å gjøre noen redninger når jeg endelig får sjansen, sa Østbø til Eurosport etter kampen.
Se intervjuet med keepervikaren. Saken fortsetter under videoen.
Se alt av Eliteserien i Eurosport Player. Slik sikrer du deg tilgang.
Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var imponert, men ikke overrasket over at Østbø reddet laget.
– Han har et par klasseredninger. Det vet vi siden vi har han på trening hver dag. Vi er ikke noe bekymret når vi setter ham i mål. Vi vet at vi har en strålende andre keeper og det viser han i dag, fortalte Ingebrigtsen til Eurosport.
Saken fortsetter under videoen.

– Skuffet over Rosenborg

Vanskelige baneforhold satte sitt preg på den første omgangen på Nadderud. Ballen humpet og spratt på gresset og spillet satt seg ikke helt for lagene. Stabæk var det laget som virket farligst og skapte noen muligheter uten at det ble veldig farlig. Rekdal synes Rosenborgs prestasjon før pause var bleik.
– Jeg er veldig skuffet over at Rosenborg ikke greier å ta tak i kampen, sa Rekdal.
Stabæk-spiller Andreas Hanche-Olsen synes laget hadde god kontroll på gjestene i den første omgangen.
– Jeg føler at de ikke kommer til noen særlige farligheter. Når de først kommer føles det ikke giftig. Vi klarer å stoppe det som kommer. Det skal vi klare i andre omgang også, fortalte Hanche-Olsen til Eurosport i pausen.

– Det er overraskende

Stabæk tok også grep om den andre omgangen. Rosenborg slet med å finne rytmen i angrepsspillet og hjemmelaget forsvarte seg godt.
– Det er noe tungt og tregt over Rosenborg. Det er overraskende. Og upresist i tillegg. Det er en dårlig kombinasjon, fortsatte Rekdal.
Etter Stabæk-dominansen midtveis i andre omgang tok Ingebrigtsen grep og endret tilsynelatende formasjonen til 4-4-2. Anders Konradsen var nær ved å avgjøre kampen slik han gjorde mot Brann, men skuddet gikk like over mål.
Dermed endte målløst på Nadderud og begge lag tok med seg ett poeng.
Slik startet lagene:
Stabæk: Sayouba Mandé, Håkon Skogseid, Morten Skjønsberg, Andreas Hanche-Olsen, Jeppe Arctander Moe, Tortol Lumanza, Hugo Vetlesen, Luc Kassi, Tonny Brochmann, Ohi Omoijuanfo, Moussa Njie.
Rosenborg: Arild Østbø, Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Jørgen Skjelvik, Birger Meling, Mike Jensen, Anders Konradsen, Marius Lundemo, Fredrik Midtsjø, Nicklas Bendtner, Mushaga Bakenga.
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 PÅ 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53