I fjor var han toppscorer i OBOS-ligaen med 26 mål. Denne sesongen har Pontus Engblom kun startet én kamp i Eliteserien for Strømsgodset. Det har ført til at han er uten nettkjenninger i ligaen.
Med Marcus Pedersen som soleklart førstevalg på topp, og med Bassel Jradi som har sprudlet i rollen bak, kommer det neppe som en stor overraskelse at svensken linkes mot en retur til hjemlandet.

Sportssjef: – Vi følger med

Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
Svenske Expressen erfarer at Allsvenskan-klubben GIF Sundsvall jobber med å hente Godset-spilleren. Klubben håper angivelig på å få nok sponsorpenger for å gjøre det til en realitet.
Sportssjef i GIF Sundsvall, Urban Hagblom, sier til Expressen at de er orienterte om situasjonen til Engblom.
– Pontus sitter på en avtale med Strømsgodset, så vi kan ikke svare på det. Men vi følger med og oppdaterer oss rundt våre «norrlänningar» der ute. Såpass jeg kan vel si, sier sportssjefen til Expressen.
Sportssjefen sier videre at de kan få hjelp av sponsorer til å lokke hjem spillere som Engblom. Svensken har vært på lån til klubben to ganger tidligere i karrieren.
Les også: Hareide dropper Bendtner, men tar med to RBK-spillere

Har sagt at han ønsker seg hjem

Engblom har igjen ett år av kontrakten. GIF Sundsvall klarte seg i divisjonen med et nødskrik etter en seier over IFK Göteborg i siste serierunde.
Angriperen har tidligere har vært klar på at han en dag skal tilbake til Sverige for å fortsette karrieren. Blant annet sa han følgende i sommer:
– Det er klart at slik det kjennes nå, så kommer jeg til å ønske meg hjem en dag, uttalte han til Sundsvalls Tidning.
Eurosport.no har ikke fått et svar fra Godset-sportssjef Jostein Flo.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22