RBKs målfarlige kantspiller pleier å være giftig med foten og i replikkene, og mandag var Helland tilbake på trening med deler av spillergruppen for å lade opp til en ny sesong.
28-åringen mistet slutten av 2017-sesongen som følge av en skade, og var derfor ekstra sugen på å komme i gang.
– Det var utrolig artig å se gutta igjen. Det er veldig mye artigere å trene som lag enn å slite alene, så man merker at man får energi med en gang, sier han til klubbens hjemmeside.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 KLOKKEN 13:33
Offisiell oppstart for sesongen er først 15. januar for trønderne.

– Kanskje jeg vet noe?

Ikke overraskende var det Helland som stjal oppmerksomheten på årets første trening. I et intervju med rbk.no forklarer RBK-yndlingen hva som skal til for at ting skal klaffe for han i 2018-sesongen.
– Jeg trenger å være skadefri en lengre periode, trene hardt og spille kamper uten avbrekk for å være på mitt beste. Det skal jeg gjøre alt som står i min makt for å få til, sier Helland.
Deretter kommer Rosenborg-spilleren med et lurt smil, og forteller hvorfor han er optimistisk, på en måte som trolig vil få fansen til å spekulere:
– Jeg har en liten mistanke om at det ordner seg. Kanskje jeg vet noe som alle andre får vite etter hvert, som gjør at det blir bra, sier han kryptisk.

RBK-fysio: – Vanskelig å tolke Helland

Mer sier ikke Helland, annet enn at nyttårsforsettet hans var å være snill og grei.
Så hva er egentlig Hellands hemmelighet? RBK-fysio Christian Thorbjørnsen blir satt til å løse saken, men svaret gjør neppe mange klokere:
– Vi vet et par ting om situasjonen som kan være til god hjelp med tanke på å få spilletid i 2018. Ikke så mye vi ønsker å gå ut med akkurat nå, skriver han i en sms til Eurosport.no.
På spørsmål om hvordan man skal tolke Hellands mystiske melding, svarer han følgende:
– Tolkning av det han sier er alltid vanskelig, skriver Thorbjørnsen, etterfulgt av en blunkesmiley.
Det som er sikkert er at Rosenborg skal på treningsleir til Gran Canaria. Det ble bestemt tidligere i januar. Så vil tiden vise når Helland avslører sin hemmelighet, og om planen om å spille kamper uten avbrekk lykkes.
RBKs medisinske koordinator Haakon Schwabe har ikke besvart henvendelsen fra Eurosport.no mandag kveld.
Finn ut mer om Rosenborgs sesongstart her:
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 KLOKKEN 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 KLOKKEN 11:22