• Se Vardar – Rosenborg i Europa League torsdag klokken 20.55 på Eurosport Player og MAX
– Det er veldig stort for meg. Jeg har jobbet hardt for det.
Det sier Olaus Jair Skarsem. 19-åringen fra Melhus har akkurat signert en tre-årskontrakt med Rosenborg, og er naturligvis svært fornøyd når han snakker med Eurosport.no om fremtiden.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
For fem år siden endte han opp i Rosenborgs akademi. De neste årene betydde dermed mange knallharde treningstimer, og lettelsen ble derfor ekstra stor da proffkontrakten gikk i boks.
– Siden jeg kom til Rosenborg har jeg jobbet målrettet for å spille på A-laget. Jeg jobber hardt videre for å ta nye steg, forsikrer han.
Det forventer også RBK-sjefen. Kåre Ingebrigtsen sier at han gleder seg til å se fortsettelsen.
Toppbilde med tillatelse fra rbk.no.
– Olaus er en spennende, ung trønder som vi har store forhåpninger til, sier treneren til RBK.no.

Så opp til Per Ciljan Skjelbred

Som liten gutt satt Skarsem ofte på Lerkendal. Fra tribuneplass var det spesielt en spiller han likte ekstra godt å følge med på.
– Per Ciljan var en favoritt hvis jeg skal trekke frem en. Han har oppnådd veldig mye og har en fin spillestil, sier han til Eurosport.no.
Til tross for at de begge er midtbanespillere, vil unggutten være forsiktig med å sammenligne seg med den tidligere landslagskapteinen.
– Jeg er en midtbanespiller som liker å ha ball i mellomrom, og som er kreativ og bra med ball.
Det har åpenbart Ingebrigtsen lagt merke til det siste halvåret hvor Skarsem har fått sjansen sammen med «de store gutta» på trening.
– Generelt er det veldig bra nivå på trening. Det er et jevnt og bra lag hvor man kan rotere i startelleveren uten at det merkes noen forskjell. Jeg har latt meg imponere over hele fjøla, sier han.
I fjor fikk han også debuten i cupen og toppet det hele med scoring.

Slipper ikke unna «drittjobbene»

Alt tyder likevel på at Skarsem skal holde seg nede på jorden. Som i mange andre klubber er det de yngste som har ansvar for å gjøre jobben utenfor banen. For kort tid siden var han eldst på juniorlaget, men nå får han igjen kjenne på hvordan det er å være fersk i troppen.
– Det er jeg som skal bære utstyr. Det er sånn det alltid har vært og skal være, humrer han.
Blant annet gjør det at han må bære smoothie for Bendtner, Helland og de andre Rosenborg-stjernene – fra kantina, til garderoben og tilbake igjen. Skal det samles baller, er det heller ingen tvil om hvem blikkene retter seg mot.
– Det går helt fint. Det er bare å finne seg i det, smiler han.

Drømmer om Eliteserie-debut

I januar skal Melhus-gutten være med Rosenborg på treningsleir, til tross for at det enn så lenge er ukjent hvor den vil være.
– Jeg vil fortsette å utvikle meg i et veldig godt treningsmiljø. Treningshverdagen passer meg perfekt. Skal jeg sikte høyt, vil jeg debutere i Eliteserien neste år. Det hadde vært veldig kult.
Torsdag kveld skal de eldre gutta forsøke å gjøre jobben borte mot Vardar i Europa League. Den kampen skal trolig Skarsem se med resten av de andre gutta som er hjemme i det som er en rolig periode for 19-åringen.
– Jeg skal benytte ferien godt og samle overskudd. Så skal jeg jobbe hardt for å komme tilbake for å være i super form, lover han.
Vardar–Rosenborg vises på Eurosport Player og MAX fra 20.55 torsdag kveld.
(se utdrag fra eksklusivt Bendtner-intervju under)
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Kometen var lagkompis med Haaland: – Jeg var liten og teknisk, han var høy og tynn
26/08/2021 PÅ 10:19