Odd leverte sesongbeste i mandagens 1-1-kamp mot Rosenborg, men poenget kostet dyrt.
For i løpet av de første 45 minuttene måtte hele tre (!) av klubbens spillere ut med skade.
Kun fire minutter ut i oppgjøret haltet Fredrik Semb Berge av banen. Halvtimen var passert da det var Torgeir Børven sin tur til å kaste inn håndkleet. Og to minutter før pause måtte Dag-Eilev Fagermo bruke sitt tredje og siste bytte da Fredrik Nordkvelle stoppet opp i en duell.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
– Jeg har vært i klubben i 25 år, og aldri opplevd noe lignende, sier klubblege Ola Stamnes til Eurosport.no.
Mens Børven og Nordkvelle var 100% friskmeldte før kampen, innrømmer Stamnes at det var knyttet spørsmålstegn rundt Semb Berge.
– Han hadde fått en føling i låret noen dager i forkant. Det var litt tendenser til strekk-irritasjon. Men vi slapp han likevel utpå – det skulle vi nok ikke ha gjort. Han måtte jo av med en gang.
Stamnes sier også at Steffen Hagen, som kom inn for Semb Berge, heller ikke var 100%.
– Vi fulgte Steffen med argusøyne resten av kampen. Han var egentlig klarert, men hadde hatt litt trøbbel den siste tiden. Vi tenkte egentlig å spare ham til Bodø/Glimt-kampen, men valgte å bruke ham da Fredrik måtte ut. Det gikk heldigvis bra.
– Men Børven og Nordkvelle var 100% friskmeldte?
– Ja, begge var friske og raske. Børven dro til litt for mye i en duell, og fikk en overstrekk i leggmuskelen. Nordkvelle løp rett og slett på seg en strekk bak i leggen, litt høyere enn Børven sin.
– Så begge de skadene var helt tilfeldige? Dere hadde ikke gjort noe annerledes i forkant av kampen?
– Ja, det var en «uheldig koinsidens», som vi kaller det. Når det gjelder oppladningen, så begynte vi jo å lure. Vi gikk igjennom det etter kampen, men det var ikke noen indikasjon på at noe hadde blitt gjort annerledes enn tidligere.
Stamnes sier til Eurosport.no at han ikke frykter noe langvarige avbrekk på noen av de som måtte ut.
– Vi håper at én eller flere blir klare til helgen. Torgeir sender vi muligens til en MR-undersøkelse. Vi vil vente noen dager til det roer seg for å få et klarere bilde av skaden.
Klubblegen håper og tror det vil bli lenge til neste gang noe lignende skjer.
– At tre mann må ut før pause er veldig spesielt. Jeg tror nok det kommer til å gå 25 nye år før du vil måtte ringe meg igjen om noe lignende, humrer Stamnes.

Se selvmålet som får Rosenborg til å rase

Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 KLOKKEN 18:53