Andreas Lie har fått en meget god start på sesongen for Aalesund, så god at flere har tatt til orde for at 29-åringen burde få muligheten på landslaget.
Slik gikk det derimot ikke da landslagssjef Lars Lagerbäck presenterte sine utvalgte til oppgjørene mot Tsjekkia og Sverige i juni, men Aalesunds sisteskanse er likevel ikke altfor skuffet over å ha blitt oversett av vår svenske landslagssjef.
– Jeg kan ikke si jeg er veldig skuffet, for jeg hadde egentlig ikke regnet med det. Men jeg må ærlig innrømme at jeg fulgte uttaket mer enn jeg har pleid å gjøre tidligere, med tanke på spekulasjonene og fokuset som har vært i det siste, sier Lie til Eurosport.no.
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
– Jeg hadde jo et håp og en drøm om å få være med, men nå ble det ikke sånn, og da må jeg bare fokusere på neste kamp og neste oppgaver, sier Lie.
– Men føler du selv at du burde fått muligheten?
– Det er litt ekkelt å si det selv. Jeg føler jo jeg har gjort det bra, men det ikke min jobb å verken bestemme eller mene noe om det, så det overlater jeg til noen ande, sier Lie.
I stedet for Aalesund-keeperen ble Sogndals 21-åring Mathias Dyngeland belønnet med sitt første A-landslagsuttak.
– Tanken som slo meg litt var at de valgte en keeper som er ung og lovende og som kan ta noen steg videre av å bli tatt ut, sier Lie som ikke vil si så mye mer om akkurat det.
Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal ble ikke overrasket over at Lie ikke kom med i troppen ettersom Lagerbäck tok ut en ung, talentfull keeper.
– Det har litt med alder å gjøre og referanse fra tidligere. Han har gjort en god vårsesong, men det har nok også noe med at han ikke har vært på landslagsnivået tidligere,​
29-åringen har likevel ikke gitt opp håpet om en gang i fremtiden få muligheten blandt våre beste menn.
– Jeg mister overhodet ikke motivasjonen av dette. Jeg så at sjansene var der. Jeg vet jeg var nær med å bli tatt ut i 2008, og så var kanskje dette den største muligheten siden det. Men jeg har hatt en drøm siden jeg var liten og den drømmen lever videre. Det er bare en ting å gjøre, og det er å jobbe hardt videre, så får vi se hva som skjer i fremtiden, sier han.
Allerede søndag har Lie sjansen til å vise seg frem igjen. Da kommer Haugesund på besøk til Color Line Stadion. Hjemmelaget er oddsmessig store favoritter, men Lie våger likevel ikke å gi noen garantier til alle som tenker å plassere ham bakertst på Fantasy-laget sitt.
– He he, jeg skal gjøre et forsøk, men kan ikke love noe, ler poengkongen blant keeperne.
Aalesund-Haugesund ser du direkte på Eurosport Player og Eurosport Pluss søndag kl. 18.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55