Aalesund - Tromsø 3-1:
Mikael Ingebrigtsen fikk sjansen fra start etter å ha vist seg frem i midtukens cup-seier over Bjørnevatn.
20-åringen takket for tillitten med å sende Gutan i føringen etter 20 minutters spill. Ti minutter senere oppstod situasjonen som han vil få mest oppmerksomhet for i ettertid.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51
Etter en duell med Aalesunds Fredrik Carlsen så Mikaelsen ut til å bevisst tråkke på AaFK-spilleren mens han lå på bakken. Det fikk Eurosports fotballekspert Bengt Eriksen i Fotball direkte-studio til å tenne til.
– Det er stygt, det er stygt! Men han står ved siden av han og tramper han i leggen. Jeg synes han med fordel kunne vært sendt av banen. Du er ikke frikjent fordi du har scoret omgangens eneste mål.
– Å tråkke på en spiller som ligger nede det synes ikke jeg er pent i det hele tatt. Det bryter mot spillets regler, konstaterte Eurosport-eksperten.
Se situasjonen og døm selv:
Kampleder Kristoffer Hagenes stod svært tett på situasjonen, og valgte å dra opp det gule kortet til Tromsøs målscorer. En avgjørelse som Eriksens ekspertkollega Thomas Myhre absolutt ikke var enig i.
– Det er direkte rødt kort, sa en klinkende klar Thomas Myhre.
– Nå har han spilt seg inn på laget i cupen og så gjør han slike ting, helt bevisst. Mens dommer står rett foran og ser på det. Egentlig mener jeg dommer gjør en grov, grov feil for han er tre meter unna. Det er en hevnaksjon som han skal slå ned på. Det burde vært en annen valør på det kortet, sa Eurosport-eksperten.
Ingebrigtsen selv hevdet sin uskyld overfor Eurosport på vei inn til pause.
– Jeg prøver bare å holde meg på beina, så ligger foten der. Det er ikke med vilje, men den landet jo på leggen hans. Jeg har ikke noe å si på det der, det ble gult og det får være bra, sa Ingebrigtsen selv.
Unggutten fikk heller ikke mye støtte fra egen leir.
– Den synes jeg helt klart er i gråsonen, så det har vi tatt litt med ham og får ta mer med ham etterpå. Sånn skal vi ikke ha, sa Tromsø-trener Bård Flovik.
Carlsen, som har gjort seg kjent som en hardhaus og har tidligere vist at han ikke er fremmed for å gi fra seg i dueller, ønsket helst å snakke ned hele situasjonen.
– Det ser ikke bra ut, men jeg tror ikke han gjør det med vilje. Jeg tror det ser verre ut enn det er. Det gjorde ikke vondt heller, så det driter jeg i, sa Carlsen.
Men selv med elleve spillere på banen klarte ikke Tromsø å holde stand etter hvilen.
Scoringer av Bjørn Helge Riise, som hadde kommet inn fra benken, Mostafa Abdellaoue og Vebjørn Hoff sørget for at kampen var snudd og hjemmelaget kunne juble for 3-1-seier.
Se sammendrag her:

Aalesund slo tilbake og snudde kampen mot Tromsø

Resultatet gjør at AaFK klatrer forbi Tromsø på tabellen. «Tangotrøyene» har åtte poeng etter seks runder, mens Tromsø har sju. Etter en svak start har AaFK tatt sju poeng på sine tre siste kamper.
Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55