Midtstopperen Besim Serbecic er blitt Rosenborg-spiller. Trønderne bekrefter at 19-åringen har signert en fireårskontrakt med klubben.
Mandag bekreftet bosnieren til Eurosport.no at han var i samtaler med RBK om en mulig overgang. Tirsdag kveld fullførte han den medisinske testen på Lerkendal.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 KLOKKEN 13:33

– Håper selvfølgelig at Rosenborg skal fortsette å vinne titler

19-åringen kommer fra den bosniske klubben FK Radnik Bijeljina. Onsdag reiser han til Gran Canaria der RBK er på treningsleir, hvor han får hilse på sine nye lagkamerater. Den ambisiøse bosnieren har store forventninger til seg selv og sin nye klubb.
– Først og fremst har jeg som mål å spille meg inn på laget. Jeg skal gi alt for å klare det. Så håper jeg selvfølgelig at Rosenborg skal fortsette å vinne titler. Det er en vinnermentalitet i klubben, sier Serbecic til klubbens hjemmeside.
Klubben har vært på utkikk etter en midtstopper. Både Jørgen Skjelvik og Johan Lædre Bjørdal forlot klubben etter fjorårets sesong. Førstnevnte dro til LA Galaxy, mens sistnevnte trolig bli klar for Zulte Waregem innen kort tid. Sportslig leder i RBK forteller at de har fulgt 19-åringen over tid. Bosnieren har U-landskamper for sin nasjon.
– Besim har prestert på et høyt nivå en stund allerede til tross for sin unge alder, og vi har fulgt han en god stund. Dette er en spiller med størrelse, fart, kraft og som er duellsterk. En spiller vi vet er attraktiv i markedet, sier Stig Inge Bjørnebye.

Hentet 19 år gammel danske

Senere tirsdag kveld ble det også klart at Rosenborg har signert backen Malte Amundsen. Også han har signert en fireårskontrakt. 19-åringen kommer fra Køge som spiller på nivå to i Danmark.
– Jeg er en venstreback fra en en liten klubb i Danmark som heter Køge. Jeg elsker å spille fotball og har kommet hit for å spille fotball. Jeg har speed, power og er best med ballen i beina, sier Amundsen til klubbens hjemmeside.
– Han er allerede på et høyt nivå. Han passer vår profil og er spådd en veldig god fremtid. Han har fart og er en moderne back, sier Bjørnebye.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 KLOKKEN 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 KLOKKEN 11:22