– Det har vært en veldig bra sesong, sier Mohamed Elyounoussi til Eurosport.no.
Fra sofakroken i sveitsiske Basel har 22-åringen sett at barndomsklubben Sarpsborg 08 har levert en sterk vårsesong og puster serieleder Rosenborg i nakken i Eliteserien. Kantspilleren er imponert over prestasjonene, men mener at klubben ikke har overprestert.
– Jeg synes de har fortjent de poengene de har tatt og de har vært noen kamper de burde ha vunnet. Samtidig synes jeg det er kult at de klarer å beholde den gamle stilen med å være offensive og ha kombinasjonsspill. De klarer å holde den tradisjonen med å være fremoverrettet og gode defensivt. Jeg tror det kommer til å fortsette, fortsetter Elyounoussi.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Se Sandefjord - Sarpsborg 08 søndag klokken 18.00 på Eurosport Pluss 2 og Eurosport Player.
Saken fortsetter under videoen:

Trondsens drømmetreff satte fart i Sarpsborg 08

– De har vært dominante

Kantspilleren fikk 64 kamper og scoret 15 mål i perioden 2011 til 2014 før han gikk til Molde. Nå tror han sesongen kan ende med suksess for sarpingene. 22-åringen er sikker på at klubben kan hevde seg i toppen av tabellen.
– Over en lang sesong tror jeg Rosenborg vil være det laget som kommer til å vinne, men Sarpsborg har absolutt potensial til å ligge der de ligger nå. Det har de også vist. Jeg ser ikke bort i fra at de tar medalje i år, sier kantspilleren.
Men for å lykkes tror han klubben må beholdene nøkkelspillere. Landslagskollegaen Anders Trondsen (22) er en av klubbens ettertraktede spillere.
– Det er mange spillere som har vist seg frem og er salgsobjekter nå i sommer. Hvis de klarer å holde spillerne de har nå synes jeg de kan være med å kjempe om medalje, fortsetter han.
Kantspilleren mener både Trondsen og Sigurd Rosted (22) har vært blant lagets beste spillere denne sesongen.
– De har vært dominante. Så har du flere offensive spillere som har vært gode i år med Patrick Mortensen og svenske Jonas Lindberg. Jeg synes også det er kult at Sarpsborg klarer å produsere frem unge spillere som Tobias Heintz, som får spille og gjør det ganske bra. Det synes jeg er kult at de klarer den miksen, forteller 22-åringen.
Saken fortsetter under videoen:

Sarpsborg 08-seier i dramatisk oppgjør

– Vi kommer inn i en veldig viktig periode

Det imponerende spillet denne sesongen sikret Sigurd Rosted en plass på landslaget etter at Tore Reginiussen måtte gi seg etter Tsjekkia-kampen. Midtstopperen øyner muligheten for en medalje om de klarer å plukke poeng i de neste kampene.
– Vi kommer inn i en veldig viktig periode nå hvor vi møter både Brann hjemme og borte, og Odd borte. Det er en veldig tøff periode. Kommer vi helskinnet gjennom perioden der er vi over halvveis. Da er det bare å se mulighetene fremover, sier Rosted til Eurosport.no.
Det har vært litt av et eventyr både for Sarpsborg 08 og 22-åringen. Midtstopperen er fornøyd med at klubben holdt den fine formen fra vinteren inn i Eliteserien. Før møtet med Sandefjord ligger sarpingene bare poenget bak Rosenborg.
– Det har vært veldig moro. Vi er blitt hypet veldig mye opp og svarte på tiltale. Etter en god vinter har vi bare fortsatt og nå kom jeg inn på. Det er utrolig moro, sa Rosted.
Se Sandefjord - Sarpsborg 08 søndag klokken 18.00 på Eurosport Pluss 2 og Eurosport Player.
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00
Eliteserien
Slo tilbake med seier etter «helvetesuke»
15/08/2021 PÅ 19:53