Marcus Pedersen forlot Bergen og Brann etter et mislykket opphold i 2015. Etter returen til Strømsgodset har 27-åringen igjen fått fart på karrieren.
Søndag var han sentral da drammenserne slo Brann 2-1 og knuste bergensernes håp om medalje i årets Eliteserie. Etter bare fire minutter sendte han Godset i føringen med en lekker avslutning.
Se høydepunktene fra kampen i videovinduet (saken fortsetter under):
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 PÅ 18:31

Pedersen og Strømsgodset knuste Branns medaljehåp

– Det måtte jo nesten komme! Og selvfølgelig er det Marcus Pedersen, sa Eurosports kommentator Kenneth Fredheim mens Strømsgodset-spissen feiret med å hysje på Brann-fansen.
Det likte de dårlig. Bildene fra feiringen viste at Pedersen fikk «fingeren» fra en av gamleklubbens supportere.
Eirik Ulland Andersen doblet ledelsen med ti minutter igjen, før Deyver Vega reduserte like etter. Flere mål ble det ikke, og 2-1-seieren gjør at Strømsgodset fortsatt har gode muligheter til å ta medalje. Før siste serierunde ligger drammenserne á poeng med Sarpsborg 08, men med fem mindre plussmål.
– Vi har snudd noe grått til noe det lukter svidd av. Vi styrte jo mot nedrykk i vår, og nå kan vi ta medalje. Det er fantastisk, sa Pedersen til Eurosport.no etter kampen.
Molde ser ut til å ta sølvet etter å ha slått Lillestrøm 1-0 på Åråsen. Ole Gunnar Solskjær og co ligger tre poeng foran Strømsgodset og Sarpsborg 08 før siste serierunde. Der møtes Molde og Sarpsborg 08 på Aker Stadion. Ett poeng vil være nok for hjemmelaget til å sikre sølvet.

Forrykende åpning

Hjemmelaget åpnet kampen klart best. Etter tre minutter fant Bassel Jradi Tokmac Nguyen, men «Tokkis» avslutning ble blokkert i siste liten av Ruben Kristiansen.
Minuttet senere var det lite Kristiansen og Brann kunne gjøre. Pedersen mottok ballen, vendte bort Vito Wormgoor og hamret ballen i lengste hjørne. Spissen feiret med å hysje mot Brann-fansen, som var lite populært i bortesvingen.
Kampen fortsatte i et forrykende tempo, og Brann fikk to kjempesjanser på to minutter like etter scoringen. Men verken Jakob Orlov eller Deyver Vega hadde marginene med seg.
Så var det vertenes tur til å bombardere motstandermålet. Etter 20 minutter var Pedersen nære sitt andre for kvelden da han headet like over på et innlegg fra Junior. Tre minutter senere fikk Jonathan Parr stå helt alene i Brann-feltet, men klarte på smått utrolig vis å bomme på mål. Så kom Eirik Ulland Andersen alene med keeper, men lobbet ballen utenfor.
Halvtimen var passert når det var gjestenes tur til å komme nære, da Jakob Orlov ikke traff skikkelig på headingen etter et nydelig innlegg fra Bismar Acosta. To minutter før pause kunne Pedersen igjen bli tomålsscorer, men Piotr Leciejewski i Brann-buret fikk vippet headingen over.

Brann ville ha straffe

Etter en forrykende første omgang roet tempoet seg en del etter hvilen. Det ble mye kriging på midtbanen, men det ble likevel skapt noen farligheter. Pedersen misbrukte en ny mulighet etter 52 minutter før Brann ropte på straffespark like etter. Jonatan Parr hindret Amin Nouri, men dommeren vinket spillet videre etter store protester fra Brann-spillerne.
– Det er nok en riktig avgjørelse av dommeren. Nouri sparker Parr i foten, sa Eurosports kommentator Kenneth Fredheim.
Brann trykket på for en utligning, og 20 minutter før slutt var det full panikk inne i Strømsgodset-boksen. Innbytter Ludcinio Marengo fikk en fot på ballen, men Espen Bugge Pettersen blokkerte avslutningen.

To sene scoringer

Istedet var det hjemmelaget som kunne juble. Ti minutter før slutt mottok Eirik Ulland Andersen et innlegg fra Kristoffer Tokstad, og ladet skuddfoten. Treffet var ikke all verden - men ballen dalte uansett ned helt oppe i hjørnet.
– Det er jo et sleivtreff, han treffer ballen med leggskinnet. Ikke noen typisk avslutning fra Ulland Andersen, men hva gjør vel det, sa Myhre.
På 2-0 trodde nok de fleste på Marienlyst at seieren var i boks, men bare tre minutter senere ble det ny spenning i kampen. Omringet av flere Godset-forsvarere fikk Deyver Vega lov å ta ned ballen, vende opp og avslutte i mål.
Men det ble med reduseringen, og 2-1-seieren gjør at Strømsgodset fortsatt har gode muligheter på å ta bronsen i Eliteserien 2017.
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53
Norgesmesterskapet
Strømsgodset lekte seg til semifinalebillett
19/03/2022 PÅ 21:01