Sandefjord–Odd 0–0:
Odd bød på oppsiktsvekkende lite i lørdagens bortemøte med Sandefjord. Sandefjord var det førende laget fra start til slutt i en kamp som strengt tatt ikke inneholdt altfor mye underholdning. Vertene forsøkte det de kunne, men maktet ikke å sette kulen i nettet. For nettopp det kan telemarkingene takke en relativt ubeskrevet sisteskanse.
20 år gamle Viljar Myhra har etter hvert fått mye spilletid denne sesongen i Sondre Rossbachs skadefravær, og vartet opp med flere kvalifiserte redninger på Komplett Arena lørdag kveld.
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 PÅ 18:53
– Det er mange foran meg som jobber godt og, men det var et par redninger der som ble viktige, det er alltid godt for en keeper. Det er deilig å holde nullen, det er jo derfor vi er der, sa Odds sisteskanse til Eurosport etter kampen.
Odd-kaptein Steffen Hagen er glad for å se den unge keeperen ta nivået etter også å ha stått store deler av sesongoppkjøringen etter Rossbachs hofteoperasjon.
– Det er gledelig at Viljar har kommet inn og stått såpass bra. Han var skikkelig god i debuten mot Haugesund, så hadde han et par litt uheldige situasjoner mot Molde, men i dag var han bra igjen. Det er veldig gøy at vi har så to gode keepere, sa Hagen.
Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal, som også har latt seg imponere av sisteskansen, værer et potensielt problem for Odd.
– Det blir jo et luksusproblem for begge to trenger å spille, og det spørs hvor lenge man har begge to da. Jeg synes det Viljar gjør er veldig bra. Han er stor, sterk og har bra bevegelighet. De har ikke bare ett, men gode keeperemner i Odd, sier Rekdal.
Odds reservekeeper føler selv han er klar for virkelig å ta opp kampen med Rossbach om status som nummer én bakerst hos medaljekandidatene.
– Jeg føler jeg har spilt gode kamper og har vist meg frem. Det hjelper det, og er absolutt målet, sier Myhra.
Slik startet lagene:
Sandefjord: Jónsson - Seck, Hansen, Kane - Bindia, Vallés, Storbæk, Solberg - Sødlund, Mjelde, Morer.
Odd: Myhra - Nilsen, Bergan, Hagen, Grøgaard - Samuelsen, Jensen, Nordkvelle - Riski, Occéan, Zekhnini.
Eliteserien
Store skadeproblemer for Bodø/Glimt i sliteseier: – Vi mister det litt
10/04/2022 PÅ 17:59
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21