Brann-FK Haugesund 3-1:
Brann fortsatte sin solide hjemmeform da Haugesund ble slått 3-1 i Bergen mandag kveld. Torgeir Børven viste seg som den måltyven han ble hentet for å være og ble kampens store spiller med sine to scoringer.
– Tre poeng smaker alltid godt på hjemmebane, det er noe å bygge videre på. Så får vi håpe vi begynner å vinne borte snart. Det var tipp topp med supporterne og hele pakken i dag, sa en strålende fornøyd Børven til Eurosport etter kampslutt.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
Det åpnet så pent da både Huseklepp og Pallesen Knudsen sang med på «Nystemten» før avspark, men derfra og ut måtte de to ferske Haugesund-spillerne innta hver sin birolle i solskinnet i Bergen.
– Det var ikke bra i dag. Verken vi eller jeg var gode, men sånn er det av og til og det er kjedelig. Det er ikke enkelt å spille fotball der heller. Hvis du ser på banen så er den ikke bra, men sånn er det for begge lag. Vi er ikke i nærheten av det vi kan i dag. Brann var det nest beste laget i fjor, og det er et vanskelig sted å komme, men vi var som sagt ikke i nærheten i dag, sa en skuffet Huseklepp etter kampslutt.
Brann tok kontroll på kampen fra start og styrte mye av spillet, uten å komme til de helt store målsjansene.
De hvitkledde forsvarte seg bra og holdt vertene fra livet i åpningsminuttene, men etter et drøyt kvarters spill glapp det for gjestene fra sør.
Daniel Braaten kjørte karusell med Alexander Stølås, før han på elegant vis serverte Torgeir Børven som på blank kasse fikk en enkel jobb med å sette inn 1-0 til Brann. De hvitkledde ropte på offside, men reprisene viste at Espen Eskås gjorde en god avgjørlse da han lot scoringen stå.

Børven gir Brann ledelsen

Etter en knapp halvtime ble vondt verre for Huseklepp og co. Fredrik Haugens høyrefot har vært en svært viktig offensiv ingrediens de siste sesongene på Brann Stadion, og den tidligere Løv Ham-spilleren gjorde som han pleier da han fant Sivert Heltne Nilsen med en godt slått corner. Nilsen møtte ballen på første stolpe og stanget den i nettet til ellevill jubel for de rødkledde på tribunen.
– Brann har vært best og de har vært veldig pågående. De gjorde det samme og trykket Kristiansund bakover forrige runde, men da var det mange dårlige innlegg. Nå er det bedre innlegg, og da blir Brann farlige, sa Eurosports fotballekspert Bengt Eriksen.
– Forrige hjemmekamp i Bergen mot Strømsgodset var Brann også meget gode. Nå er de i ferd med å knuse Haugesund også. Brann har vært meget imponerende hjemme, la ekspertkollega Kjetil Rekdal til.

Sivert Heltne Nilsen gir Brann 2-0

Men der Brann scoret det tredje og punkterte kampen mot Strømsgodset, var det heller gjestene fra Haugesund som skulle få kampens neste scoring i Bergen.
Liban Abdi dro seg inn fra venstresiden og banket ballen i nærmeste hjørnet til 1-2-redusering og ny spenning i kampen.
– Det er en strålende scoring. Det er en scoring litt ut av intet. Leciejewski ser ikke utgangen på skuddet og det er så godt plassert, men det er ikke godt nok i press av Amin Nouri, sa kommentator Kim Robin Haugen.
Det ble imidertig ikke mer enn et trøstemål for gjestene. I stedet fikk 11 348 tilskuere fikk se Børven sette sin andre scoring for kvelden etter nok en gang å ha blitt servert av Braaten.
– Det var godt for Daniel å få litt målpoeng i dag. Det har ikke akkurat vært så mange av de på ham i det siste, smilte Børven lurt.
– Det var godt å se Torgeir score litt. Det er fint å være med å bidra, kontret Braaten før han forvant i garderoben for å behandle kramper i beina.
Med sesongens andre trepoenger klatrer Brann forbi Haugesund på Eliteserie-tabellen og opp på en sjetteplass. Det lokket frem smilet hos de fleste kledd i rødt mandag kveld.

Brann

Foto: Instagram

Slik startet lagene:
Brann: Leciejewski - Nouri, Wormgoor, Acosta, Kristiansen - Rólantsson, Haugen, Barmen, Heltne Nilsen, Braaten - Børven
Haugesund: Bråtveit - Tronstad, Skjerve, Pallesen Knudsen, Stølås - Huseklepp, Kiss, Haraldseid, Adbi - Gytkjær, Ibrahim
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21