Haugesund - Molde 0-0:
Det ble et tøff kamp med flere susende taklinger da Haugesund tok i mot Molde i et ufyselig vær mandag kveld.
Spesielt Haugesunds Filip Kiss tok telling flere ganger etter røff behandling av bortelagets spillere, men fullførte kampen til tross for de mange smellene han fikk.
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Det ble aldri noen reprise på fjorårets fyrverkeri av en kamp som endte 3-3. I en jevnspilt kamp maktet ingen av spillerne å overliste keeper. Dermed endte det 0-0. Dette er femte gangen på rad at de to lagene spiller uavgjort i dette oppgjøret. Det sterke bortepoenget betyr at Molde går opp i ryggen på Brann på tabellen med ti poeng, mens Haugesund ligger på 8. plass med syv poeng.
Se Eliteserien på Eurosport Player. Slik skaffer du deg tilgang!

Høydepunkter: Haugesund - Molde

Derfor ble Huseklepp vraket

Før kampen valgte Haugesund-trener Eirik Horneland å vrake Erik Huseklepp. Grunnen er enkel. I innledningen av sesongen har Husklepp vikariert som høyrekant, en posisjon som ikke er ideell og ikke der han ble hentet for å spille. Huseklepps plass er på topp. Med Bruno Leite tilbake på høyrekanten ble det benken for Huseklepp ettersom Shuaibu Ibrahim og Frederik Gytkjær ble foretrukket på topp.
Bergenseren fikk 16 minutter på banen da han ble byttet inn for Gytkjær, men Huseklepp klarte ikke å sette preg på kampen.
– Det er deilig å ha litt konkurranse. Haugesund skal ut i Europa og vi ønsker å komme langt i cup og serie. Da trenger vi gode og friske folk, forklarer Horneland til Eurosport.
Huseklepp har ikke noe problemer med vrakingen.
– Mot Brann sist var jeg ikke god. At jeg starter på benken i dag er trenerens valg og det går helt fint, sier Huseklepp til Eurosport.

– Litt ekkel vind og dueller

Etter kampen var Molde-kaptein Ruben Gabrielsen greit fornøyd og poengterte at finspillet må komme andre steder enn i Haugesund.
– Det er Haugesund borte. Da blir det ofte slik. Litt ekkel vind og dueller, men vi stod godt i mot i dag. Vi får med oss poeng herfra, sier Ruben Gabrielsen til Eurosport.
Horneland var også fornøyd med poenget under vanskelig spilleforhold. Det blåste kraftig under kampen noe som preget baneforholdene.
– Det var vanskelig spilleforhold og et Molde-lag som står godt mot oss. Vi er også opptatt av å holde nullen. Vi har slitt litt med forsvarsspillet vårt, men det er vi godt fornøyd med i dag. Men vi produserer altfor lite, oppsummerer Horneland til Eurosport.

Ville ha straffespark

Det ble en tett og jevn første omgang. Begge lag skapte flere gode muligheter til å ta ledelsen, men maktet ikke å få ballen over streken. I det 37. minutt ville hjemmepublikummet ha straffespark. Innlegget Alexander Stølås så tilsynelatende ut til å være borti armen til Petter Strand, men dommer Kai Erik Steen valgte heller å gi corner.
Minutter etterpå fikk Ruben Gabrielsen et korrekt gult kort etter en knallhard takling på hjemmelagets Filip Kiss. Molde-spillere kom susende inn og Steen var kjapt oppe med et gult kort fra lommen.
– Stor løpshastighet og så kommer han sent inn der. Jeg synes ikke det er veldig mye å si på det gule kortet, sa Eurosports ekspertkommentator Bengt Eriksen.
Etter pause skapte lagene lite. Mot slutten av kampen fikk Fredrik Aursnes gult kort etter å ha taklet Kiss i hodehøyde. Kampen endte 0-0.
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10
Eliteserien
Eikrem spekulerer i Berg-spill og skamroser rivalen
26/10/2021 PÅ 21:29