Mange sperret opp øynene da Sogndal klarte å hente landslagsstopper Even Hovland på en treårskontrakt i sommer.
Hovland kom til klubben etter tre år i tyske Nürnberg, der det ble lite spilletid den siste sesongen.
Men comebacket i norsk fotball har på ingen måte gått som 28-åringen hadde håpet på.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 PÅ 12:14
Fasiten for Sogndal er én seier på de åtte siste kampene med Hovland på laget, og for alvor kniven på strupen før den siste og avgjørende kampen hjemme mot Vålerenga.
– Det er klart det går på selvtilliten løs. Det var som forventet, men det er tøft å ligge der, sier Hovland til Eurosport.no
Stopperkjempen har ikke prestert slik han selv hadde håpet i Sogndal-retuen.
– Det har vært opp og ned. Jeg kom midt i sesongen, og de som er her har spilt i lag en hel sesong. En har jo ikke vært fornøyd med alt en har gjort. Jeg må bare satse på at ting blir bedre. Til syvende og sist handler alt om søndagen, og fokuset ligger på den kampen, sier Hovland.

– Hard med seg selv

Med én kamp igjen av sesongen ligger Sogndal på direkte nedrykk - á poeng med Aalesund på kvalifisering.
Begge lag har lik målforskjell, men AaFK er foran Sogndal på flere scorede mål.
Det betyr at absolutt alt kan skje i den siste runden.
– Jeg har vært med på slike ting tidligere. Vi vet at alt kan bli avgjort i siste sekund. Nå er det bare å gjøre seg klar, og legge en god plan og ta det som det kommer. Det står mye på spill, sier Hovland.
Sogndal-trener Eirik Bakke mener Hovland er tøff med seg selv når han sier han ikke er fornøyd med alt han har levert.
– Kjetil Wæhler kom inn i spillergruppa og har bidratt med mye, det samme har Even gjort selv om han har vært involvert i noen baklengs. Han har bidratt mye mer enn han har gitt uttrykk for og var for eksempel strålende i seieren i Ålesund, sier Bakke til Eurosport.no
– Jeg synes han har vært hard med seg selv i de uttalelsene. Vi visste at han trengte tid etter å ikke ha spilt kamper på nesten seks måneder. Even vil ha veldig godt av en full oppkjøring før neste sesong, fortsetter han.

Ikke nedrykksklausul

Skulle det ende med at Sogndal må ta den tunge turen ned til OBOS-ligaen, vil ikke slå inn en nedrykksklausul på stopperkjempen.
– Nei, jeg har bare kontrakt som ligger på lik linjen med de andre om vi går ned. Men slike ting blir tatt etter sesongen. Nå har vi bare fullt fokus på kampen, sier Hovland.
Han vil ikke svare på om det er aktuelt for han å bli med ned en divisjon.
– Jeg har kontrakt og tenker ikke på annet enn det. Nå skal vi avgjøre dette på søndag, og karre oss opp på kvaliken. Alt annet er ikke tema nå, sier Hovland.
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 PÅ 17:53
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 PÅ 18:08