Magne Hoseth er igjen tilbake i toppen av norsk fotball. Denne gang er stoppestedet Kristiansund, men enn så lenge er det bare på prøvespill. Søndag prøvde han seg i en treningskamp mot Molde. Fotballgleden var umiddelbart til stede.
– Det var jævlig artig. Jeg må innrømme det. Jeg har aldri vært noen dribler, men jeg har hodet og kan spille på ett og to touch, sier han.
Spørsmålet er om 36-åringens kloke fotballhode er nok til at han igjen får muligheten til å skinne i Eliteserien. KBK-trener Christan Michelsen bekrefter til Eurosport.no at spilleren skal være med å trene denne uken. En avgjørelse om veteranens fremtid kan bli tatt i løpet av helgen.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Hoseth takket for seg i Notodden i forrige uke, men kjenner at lysten til å spille fotball fortsatt er til stede. Det gjør at han vil avslutte karrieren i Kristiansund.
– Ja, jeg har vært veldig åpen for det. Jeg må nesten snakke med de om hva de tenker, sier han etter å ha gjennomført en sykkeløkt dagen etter kamp.

Hoseth svarer på Michelsens krav

Kristiansund har allerede hentet inn Torgil Øwre Gjertsen (fra Ranheim) og Olav Øby (på lån fra Sarpsborg 08). Michelsen er klar på at ny spillere må tilføre noe.
– Vi har fått inn noen nye fjes i sommer, og vi må se litt på troppen. Det er noe som heter økonomi. Vi har avtalt at han trener med oss, så tar vi det litt etter hvert. Vi stresser ikke med det. Vi holder det gående noen treninger, så får vi evaluere i slutten av uken, sier Michelsen til Eurosport.no.
Treneren er klar på hvilket krav som må oppfylles hvis det skal bli aktuelt å sette seg ned ved forhandlingsbordet.
– Det viktigste er at kroppen tåler det og at han kan være med over tid. Det er det som er utfordringene når du har så mye erfaring gjennom mange år på fotballbanen, sier treneren.
Den utfordringen mener Hoseth han er klar for, etter blant annet å ha trent med Molde i flere uker og vært skadefri siden mars. Samtidig som kan han bidra med andre erfaringer.
– Jeg har vært med lenge og har mye erfaring. Jeg har vært i nedrykksstriden, vunnet gull og vært i 1. divisjon, sier Hoseth, som nevner at også det mentale er viktig.
Mye tyder på at han eventuelt kan bli tiltenkt en trenerrolle i klubben, men dette har det så langt ikke vært konkrete forhandlinger om, til tross for at begge parter i utgangspunktet skal være positive.

Slår tilbake mot ryktene

Den tidligere Notodden-spilleren, som har over 300 kamper i Eliteserien, er klar på at økonomien neppe kommer til å velte overgangen. I den anledning kommer han med en klar melding til de som har hevdet at han har krevd mye ved forhandlingsbordet, senest da han var i Aalesund.
– Det har alltid gått rykter om at jeg har vært en dyr mann. Det blir jeg ikke. Det er helt sikkert. Jeg skjønner min egen verdi. Jeg har hørt om rykter om at jeg er en rådyr mann, men det er jeg ikke, forsikrer han.
Hoseth er klar på at hans eneste fokus er gleden ved igjen å ha muligheten til å spille i Eliteserien.
– Hvis jeg får sjansen hadde det vært jævlig artig å avslutte karrieren der, sier han.
I helgen ruller Eliteserie-ballen igjen. Få tilgang til alle kampene på Eurosport Player.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38