– Vi gjorde ikke det vi hadde blitt enige om på forhånd. Da gikk det som det gikk. Vi har ikke tatt muligheten når vi har hatt den denne sesongen, noe som er bittert. Nå må vi vinne de to siste, sa Sarpsborg-kaptein Joachim Thomassen til Eurosport etter kampslutt.
– Vi må bare løfte oss til neste gang. Vi må prestere bedre enn dette, sa trener Geir Bakke.
Eliteserien
Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse
10/04/2022 PÅ 19:52
Patrick Mortensen sendte bortelaget i føringen etter 17 minutter, men George Green ordnet 1–1 for hjemmelaget. På tampen ble Fredrik Torsteinbø matchvinner med en flott scoring.
Søndagens resultat gjør at Sarpsborg blir liggende på tredjeplassen i serien, tre poeng bak tabelltoer Molde. Moldenserne tapte 0–1 mot Kristiansund lørdag, men Geir Bakke og co. maktet altså ikke å utnytte MFK-nedturen. I tillegg har Strømsgodset krøpet opp i ryggen på Sarpsborg. Sarpingene er kun foran drammenserne på bedre målforskjell.
– Dette er veldig skuffende. Det holder ikke hvis vi skal ha medalje, sa Thomassen.
Saken fortsetter under videoen:

Viking ga Sarpsborg 08 en skikkelig karamell

Viking snudde

Tabelljumbo Viking har allerede rykket ned, men Torsteinbø og lagkameratene fikk i det minste en oppmuntring på et for dagen svært glissent Viking stadion.
1-0-målet til gjestene kom etter et flott innlegg av Sarpsborg-juvelen Krépin Diatta på venstrekanten. Senegaleseren fikk tid og rom til å slå inn, og i boksen fikk danske Mortensen stå alene foran kassen. Sarpsborg-spisset stanget bortelaget kontrollert i ledelsen.
Jubelen stilnet imidlertid fem minutter etter for sarpingene. Viking-vingen Zymer Bytyqi førte ballen fram i banen og løsnet skudd. Anders Kristiansen i Sarpsborg-buret måtte gi retur, og foran mål kjempet George Green inn utligningen. Engelskmannen jublet stort – han løp til sidelinjen og kastet seg om halsen på Viking-trener Ian Burchnall.
Sarpsborg jaktet seiersmålet utover i matchen, men det var Viking som kunne le sist og best. Nevnte Torsteinbø mottok ballen fra André Danielsen inne i Sarpsborg-boksen to minutter før full tid, og den tidligere Hammarby- og Sandnes Ulf-spilleren dunket ballen opp i nettaket til 2–1.

Sølvfinale?

Sarpsborg jaktet desperat en utligning i sluttminuttene, men de mørkeblå holdt unna og fikset tre poeng.
– Vi hadde noe å bevise overfor oss selv. Jeg er veldig fornøyd med spillerne i dag, sa Viking-trener Ian Burchnall.
Sarpsborg må dermed satse på tre viktige poeng hjemme mot bunnlaget Aalesund (h) i neste runde. Deretter venter det som kan bli en avgjørende kamp i sølvkampen: Sarpingene gjester Molde i rosenes by i siste serierunde.
Viking, som kun har æren å spille for, gjester seriemester Rosenborg på Lerkendal i neste runde. Stavanger-laget tar deretter imot Stabæk i siste serierunde. Så venter en tilværelse på nivå to neste år.
Tabellfirer Strømsgodset har igjen Brann på hjemmebane og Aalesund borte i siste serierunde denne sesongen.
(©NTB)
Norgesmesterskapet
Thrilleravslutning da Molde tok seg videre til semifinale
20/03/2022 PÅ 17:59
Norgesmesterskapet
Maktdemonstrasjon da Viking tok seg videre til semifinale
19/03/2022 PÅ 17:16