• Se Sogndal – Tromsø på Eurosport Player og Eurosport Pluss 3 søndag klokken 18.00
Tromsø har ansatt Trond Nordsteien som trenerutvikler i klubbens utviklingsavdelingen. Nordsteien har blant annet erfaring som spillerutvikler i Rosenborg og har også være hovedtrener i Ranheim og Trondheims-Ørn.
Ifølge Tromsø er klubben blant de første i Norge til å innføre en slik stilling og mener de har landet den perfekte kandidaten til en slik stilling.
Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53
– Nå gjør vi som klubber ute i Europa, som har skjønt for lenge siden at trenerne er utrolig viktig om vi skal utvikle gode spillere. Vi håper med dette å få en trener som er på trenerne våre daglig og som påvirker både på detaljnivå og romsligheten som det er å være trener. At du behersker flere ting, som å forholde seg til foreldre og diverse problemer spillere kan ha. Vi har mange gode trenere i TIL, og de er nysgjerrige og har lyst til å bli bedre, sier leder for utviklingsavdelingen i Tromsø, Truls Jenssen.
Nordsteien var ikke i tvil om at dette var en stilling som var midt i blinken for ham.
– Jeg har lyst å gjøre noe annet i fotballen enn å være hovedtrener og jeg har jeg lyst å jobbe med unge trenere som vil opp og frem. Jeg ble veldig nysgjerrig da jeg snakket med Truls Jenssen første gangen, for jeg fikk innblikk i strategiplanen til TIL hvor det står at de ønsker å bygge på egenutviklede spillere og at dette hang sammen med å utvikle trenere, sier Nordsteien.
Jenssen håper ansettelsen ikke bare vil løfte Tromsø som klubb, men også andre klubber i regionen. Fiansieringen kommer utenifra.
– Det har skjedd gjennom midler fra Norsk Toppfotball, for vi regner med at vi får tre stjerner i akademiklassifiseringen og da får vi dekket inn denne stillingen, forklarer Jenssen.
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26
Eliteserien
Fagermo roser Tromsø etter flott gest: – Forbilledlig
16/08/2021 PÅ 10:27