Marco Cosic (23) er Haugesunds nyeste signering. Klubben bekrefter på egen hjemmeside at han har skrevet under på en kontrakt ut sesongen 2020.
– Han har bra volum og er fysisk sterk. Han har ok erfaring til tross for at han er ung. Det bringer inn ekstra kompetanse i troppen, sier sportslig leder Jostein Grindhaug til Eurosport.no.
Midtstopperen er kjøpt for å erstatte tapet av Bruno Soares.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Cosic kjøpes fra den kroatiske toppserieklubben NK Inter Zapresic, men tilbragte forrige sesong på utlån i divisjonskollega HNK Hajduk Split. Han fungerer også som defensiv midtbane.
– Vi har jobbet i lengre tid med å få Cosic til Haugesund og er naturlig nok veldig fornøyde med å ha sikret oss en duellsterk og plasseringssikker spiller som kan bekle flere roller, sier trener Eirik Horneland til klubbens hjemmeside.

Kan fort få karantene

Kroaten er 191 centimeter høy og veier 88 kilo, og 23-åringen er ikke redd for å bruke det for alt det er verdt i duellspillet. Det har gjort at han ofte havner i dommerens bok. I 13/14-sesongen fikk han åtte gule kort på 30 kamper, mens han i fjor endte med fem gule på 16 kamper. I år har han startet én kamp og fått ett gult kort.
– Han er en klassisk fysisk forsvarsspiller. Han har pådratt seg litt gule kort. Vi håper han klarer å tilpasse seg. Vi tror han kan tilføre laget litt defensivt, sier Grindhaug.
Haugesund har blant annet sett av Filip Kiss, Bruno Soares, Johnny Per Buduson og Erik Huseklepp har forsvunnet ut de siste ukene. Tidligere i uken ble Jakub Serafin klar, men flere signeringer kan være like rundt hjørnet.
– Jeg vil ikke konkretisere posisjoner, men vi jobber for å få inn 1-2 spillere til, bekrefter Grindhaug.
Spilleren skal etter planen være klar til helgens bortekamp mot Sarpsborg 08.
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58
Eliteserien
Bakenga-erstatter med hat-trick mot Haugesund
15/08/2021 PÅ 18:11