Pål André Helland (27) var tilbake med storspillet som har kjennetegnet ham de siste sesongene da Sogndal ble slått 3–0 på Lerkendal søndag kveld.
Høyrekanten stod bak samtlige av trøndernes scoringer, og fikk fri de siste 20 minuttene mens seieren ble kontrollert inn.
Etter kampen innrømmer Helland at selvtilliten har vært alt annen en god de siste ukene, og at det hele toppet seg etter bortetapet mot Haugesund for en uke siden.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
– I en hel uke har jeg gått og følt forakt for meg selv for at jeg ikke prøvde nok i kampen mot Haugesund. I dag prøvde jeg i hvert fall, og da resulterte det i tre målgivende, sier Helland.
– Jeg måtte jobbe med meg selv. Jeg kan tilgi at jeg er dårlig og at ting ikke går på skinner, så lenge jeg prøver. Men mot Haugesund, særlig i andreomgangen, hadde jeg ikke den gløden jeg skal ha og gjemte meg litt bort. Jeg prøvde liksom ikke, og det er pinlig, sier Helland.
Men mot Sogndal var smilet og selvtilliten igjen tilbake. Tidligere i uken sprakk nyheten om at 27-åringen venter sitt første barn, men hovedpersonen selv hadde også en annen forklaring på hvor det gode humøret kom fra.
– Jeg tok en god runde med meg selv og søkte opp noen YouTube-klipp for å vise meg selv at jeg ikke er så aller verst som fotballspiller. Samtidig har jeg prøvd hardt på trening å komme til gode situasjoner. Jeg har bygget opp selvtillit i løpet av uken, og den ble til slutt så høy at jeg valgte meg selv som kaptein på Fantasy-laget mitt, og det var et sjakktrekk, sier Helland.
Nå ser Helland fremover og håper 3–0-seieren kan ha en forløsende effekt for serielederne.
– Det var veldig viktig å få denne oppturen, både for meg og for Rosenborg i dag. Det viktigste var at vi skapte masse målsjanser. Det er veldig fortjent at vi får det til å gnistre offensitvt, sier Helland.
Og til de som skulle bekymre seg for kantspillerens helse etter å ha forlatt banen i det 71. minutt har Helland betryggende ord:
– Jeg kjente jeg ble litt stram i lysken og da går jeg bare av. Det er bedre å være føre var. Det blir nok ingen amputasjon. Jeg håper jeg er klar til neste kamp igjen, for nå begynner det å bli gøy å spille fotball igjen, sier Helland.
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53