– Jeg har fryktelig lyst å revansjere den forsmedelige cupfadesen. Jeg har ventet på sjansen til å få ta igjen.
Det sier Pål-André Helland før lørdagens møte med Ranheim til RBK.no. 28-åringen var på banen da Rosenborg gikk på det mange mener er blant lagets pinligste tap i historien.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39

Cupsjokket

4. juni 2014 kom lillebror Ranheim, som den gangen spilte i OBOS-ligaen, til Lerkendal i cupens tredje runde. Hjemmelaget leder komfortabelt 2-0 til pause, men så forandret alt seg. Gjermund Åsen og Jo Sondre Aas scoret hver sin gang etter hvilen, og lagene måtte ut i ekstraomganger.
Der pustet mange lettet ut da Jonas Svensson ga RBK ledelsen på ny. Men Ranheim ga aldri opp – Bendik Bye sørget for 3-3 like etter, før samme mann sjokkerte de fremmøtte på ny.
To minutter ut i den andre ekstraomgangen satte han inn 4-3 til Ranheim.
Lerkendal-publikummet pep mot egne spillere i sluttminuttene, og pipingen tiltok i styrke da sluttsignalet gikk. Ranheim hadde slått storebror for første gang på seks forsøk i cupen.
– Det er flaut. Det er ydmykende og under enhver kritikk, sa daværende RBK-sjef Per Joar Hansen til pressen etter kampen om hva han fortalte spillerne i garderoben.

– Unner dem et jævla forsmedelig tap

Nesten fire år senere møtes lagene til ny naboduell – for første gang på øverste nivå. Helland har flere kompiser som spiller i Ranheim og vet at også de er heltente.
– Det er den største kampen de har spilt. Jeg unner dem å få spille kampen – men jeg unner dem også et jævla forsmedelig tap, smiler 28-åringen.
Rammen rundt kampen ser ut til å bli upåklagelig. Lerkendal blir etter all sannsynlighet utsolgt.
– Vi gleder oss voldsomt. Det blir en artig kamp. Det er vel ikke så ofte de har spilt foran 20 000 mennesker, så det blir en fest, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til RBK.no
  • Har du husket å sette opp Fantasy-laget før «Mai Madness»? Gjør det her!
I tillegg til å være et prestisjetungt lokaloppgjør er det også en toppkamp. RBK og Ranheim er henholdsvis nummer to og fem på tabellen, og med seier kan gjestene passere storebror på tabellen.
– Det var vært mye snakk om at Ranheim har gjort det bra og vi har gjort det dårlig. Nå har vi lyst å sette skapet på plass, avslutter Helland.
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53