• Se Rosenborg – Real Sociedad torsdag klokken 19.00 på Eurosport Player og MAX
Etter å ha kastet sølvotrofeet i søpla etter tapet mot Molde i G19-finalen i helgen, ble Rosenborgs unggutt Erik Botheim irettesatt av klubben. 19-åringen la seg fullstendig flat før kampen mot Viking søndag for måten han håndterte tapet lørdag.
– Det jeg gjorde er ikke i tråd med hverken mine eller klubbens verdier. Jeg gikk langt over grensen og sender en uforbeholden beklagelse til NFF, Molde og Rosenborg, sa Botheim søndag formiddag.
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 PÅ 18:53
  • Gå ikke glipp av innspurten av Eliteserien med Eurosport Player.

Helland har kastet sine sølvmedaljer

Nå får imidlertid unggutten støtte av Pål Andrè Helland. RBK-profilen har selv ikke spart på sølvmedaljer, men mener Botheim kunne løst det på en litt annen måte og har forståelse for hvorfor unggutten handlet slik han gjorde.
– Altså, det var litt måten han gjorde det på. Jeg har kastet alle sølvmedaljene mine, jeg også. Men man trenger ikke å gjøre det så hele verden får det med seg. Når man fysisk kaster den, kan det se litt feil ut, sier Helland til Adressavisen.
– Han var veldig skuffet over å tape etter å ha ledet 2-0. Selve grunnideen med det han gjorde, er at han ikke ønsker å bli minnet på at han har tapt.
Saken fortsetter under videoen:

– I Rosenborg ser vi på sølv som nederlag

Botheim fikk et innhopp på en halvtime mot Viking og er kun èn kamp unna å bli seriemester med Rosenborg. Etter kampen mot Viking var unggutten ute på Lerkendal-gresset og jublet med pokalen for at Rosenborg er seriemester 2017 sammen med blant andre Helland.
Hendelsen lørdag skapte reaksjoner i sosiale medier. Helland sender et lite stikk til de som har gitt 17-åringen kritikk for episoden.
– Jeg tror ikke det er så mange RBK-supportere som syntes dette var så dårlig gjort. Det er vel heller de som vanligvis ikke vinner, og setter pris på sølv, som ikke likte det Botheim gjorde, men i RBK ser vi jo på sølv som nederlag, avslutter Helland til Adressavisen.
  • Se Rosenborg – Real Sociedad torsdag klokken 19.00 på Eurosport Player og MAX
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53
Eliteserien
Glimt-kapteinen håper å se Botheim i gult igjen: – Verdens beste lagkamerat
28/03/2022 PÅ 16:57