Sarpsborg 08 – Strømsgodset 0-0:
Det ble en tett og jevn kamp mellom Sarpsborg 08 og Strømsgodset mandag kveld. Ingen av lagene maktet å putte ballen i mål i en sjansefattig kamp der begge lag lå kompakte.
Dommeren tok mye fokus og ved pause var begge lag misfornøyde med dommer Martin Lundby som blåste en god del frispark i kampen. Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal mener dommeren kunne ha lagt listen enda høyere.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Saken fortsetter under videoen:

– Synes dommeren ødelegger kampen

Samtidig mener Rekdal at Godset-spiss kunne vært sendt i dusjen i andre omgang. Spissen fikk et billig gult kort før pause etter å ha lagt Amin Askar i bakken. Tre minutter etter pause serverte han hjemmelagets Joachim Thomassen en albue i bakhodet. Med gult kort fra før av kunne han fort ha sett det røde, selv om Rekdal påpekte at det første gule kortet var veldig billig.
– Det der er gult kort. Han går inn med albuen. Det gule kortet han fikk i første omgang er tullete, men nå har han gjort opp for det da. Nå fortjener han å stå med gult kort. Han har ikke mer å gå på nå, sa Rekdal.
Etter kampen hadde spissen blandede følelser. Pedersen mente at de kunne ha slått Sarpsborg 08 på bortebane, men var misfornøyd med dommeren.
– Jeg synes dommeren ødelegger kampen. Det var ikke bare Godset som ble frustret, også Sarpsborg 08-spillerne ble frustrert. Alle var forbedret på at det ville bli dueller og at det kom til å gå fort. Når listen legges så lavt ødelegger det rytmen i alt offensiv spill. Da går det dårlig for begge lag sånn sett, sier Pedersen til Eurosport etter kampen.
Saken fortsetter under videoen:

Se sammendraget: Redder Sarpsborg 08 på streken

– VM i frispark

Det var ingen stor første omgang i Sarpsborg, men etter elleve minutters spill prøvde hjemmelagets keeper Anders Kristiansen å skape litt spenning foran eget mål. En dårlig touch på et tilbakespill skapte nesten en mulighet for Marcus Pedersen, men keeper fikk klarert vekk ballen rett foran beina på Godset-spissen.
Rett før pause holdt Jakob Glesnes på å score selvmål via ryggen til Kristoffer Tokstad, men Espen Bugge Pettersen i Godset-målet fikk plukket ballen.
Til pause var det to lag som var misfornøyd med dommer Martin Lundby. Både Amin Askar og Marcus Pedersen mente at dommeren blåste for mye frispark og stykket opp spillet.
– Vi må få tempo i kampen. Jeg synes både dommeren og Godset drar tempoet ned. Vi må få igang ballen og spille hurtig, sa Askar.
– Det er VM i frispark. Han blåser på alt. Det kunne vært en fryktelig morro fotballkamp, men det er ikke lov å være borti hverandre slik at det blir vanskelig, sa Pedersen, som forøvrig fikk gult kort i samme omgang.

– Helt sykt at den ikke får over målstreken

Etter pause fikk bortelaget en eventyrlig sjanse til å ta ledelsen. Keeper ga retur på Lars Vilsviks innlegg. Marcus Pedersen fikk sendt i vei en avslutning på nærmest åpent mål, men Joackim Jørgensen fikk kastet seg inn foran mål på streken og fikk avverget forsøkte. En utrolig sjanse.
– Det er helt sykt at den ikke går over målstreken, sa Rekdal.
Dermed endte det 0-0.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43