Sarpsborg 08 - Lillestrøm 3-3:
Det ble en underholdene og forrykende kamp da Lillestrøms gjestet Sarpsborg 08. Det hele endte 3-3 etter en dramatisk kamp, men situasjonen som vil bli snakket om i etterkant var utvisningen av LSK-spiller Marius Amundsen.
Spilleren gikk ned for telling få minutter etter pause etter en hodeduell med Patrick Mortensen på Sarpsborg 08. Amundsen fikk behandling ute på sidelinjen før han entret banen mens spillet pågikk.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Se situasjonen. Saken fortsetter under videoen:

Her blir Amundsen utvist

– En misforståelse

Da spillet stoppet dro dommeren opp det gule kortet. Siden Amundsen hadde gult fra før av dro Trygve Kjensli opp det røde kortet til Lillestrøms-spillernes heftige protester.
Trolig hadde ikke dommeren godkjent at spilleren kunne entre banen igjen etter behandlingen ettersom han valgte å dra opp det gule kortet. Dommeren skal gi et klarsignal og vinke spilleren inn på banen igjen etter å ha mottat behandling.
– Han gikk inn på banen uten at linjedommeren og fjerdedommer var enige om hvem som ga beskjed. Det var en misforståelse som gjorde at vi fikk et rødt kort. De har sikkert regelverket på sin side, sier LSK-trener Erlandsen om utvisningen.
Hovedpersonen selv opplevde utvisningen slik:
– Dette har ikke jeg opplevd før heller. Jeg fikk gult kort tidlig i kampen på en helt vanlig hendelse. Så får jeg et lite kutt og går ut får å få et plaster. Da gikk jeg inn igjen og trodde jeg hadde fått tillatelse til det. Jeg husker ikke hvem som ga tillatelse, men det var tydeligvis ikke riktig person i alle fall, sier Amundsen til Eurosport.
Saken fortsetter under videoen:

Udoji gir gjestene ledelsen

– Utrolig klønete

Eurosports ekspertkommentator Bengt Eriksen mener dommeren tok en rett avgjørelse.
– Jeg tror ikke jeg har sett det selv før. Det er utrolig klønete. Det blir sikkert en disputt om hva fjerdedommeren har fortalt og ikke fortalt, sa Eurosports ekspertkommentator Bengt Eriksen.
Selv om LSK klarte å komme tilbake med ti mann og utligne til 2-2 ved Erling Knudtzon, satte Patrick Mortensen inn 3-2 i det 73. minuttet. Rett før slutt fikk gjestene straffe. Den satte Aleksander Melgalvis inn i nettet.
Da hadde Tobias Heintz fra før av scoret de to andre målene for hjemmelaget, mens Chigozie Udoji satte inn 1-0 for Lillestrøm.
Saken fortsetter under videoen:

Knudtzon utligner etter utvisningen

– Han er en klok spiller

Det ble en forrykende første omgang i Sarpsborg og det var bortelaget som kunne juble først. I det 12. minuttet fikk Aleksander Melgalvis ballen til høyre utenfor sekstenmeteren. Ingen prøvde å hindre LSK-spilleren som fikk spasere fritt inn i feltet. Der la han ballen inn til Chigozie Udoji som stod på bakerste stolpe. Heller ikke spissen ble plukket opp og Udoji kunne smelle ballen i mål og LSK-ledelse.
– Det var et passivt Sarpsborg 08-forsvar og en tålmodig Melgalvis. Det var flott oppfattet av LSK-spilleren. Ingen går i beina på ham. Så finner han Udoji på bakerste, som er klok nok til å bruke ett touch og ikke et mottak først. En flott scoring, sa Eriksen.
Kun minuttet etterpå var det tid for en unggut å vise seg frem. For Sarpsborg 08 slo tilbake umiddelbart og det var på høyresiden det skjedde. Kristoffer Zachariassens innlegg fant en helt helt umarkert Tobias Heintz på bakerste stolpe. Vingen hadde få problemer med å stange ballen i mål bak en sjanseløs Arnold Origi.
– Det er et strålende innlegg. Heintz vet ikke helt om han skal bruke hodet eller beina, men så velger han til slutt å stupe frem med hodet. Det gjør han klokt i. Flott satt inn av unggutten, sa Eriksen.
Saken fortsetter under videoen:

Mortensen satte inn 3-2

– Han er en klok spiller

Men det var mer på lager fra unggutten. Rett før pause var samme mann frempå igjen og igjen var det på høyresiden det skjedde. Kristoffer Zachariassen fant unggutten igjen foran mål og denne gangen hamret han ballen inn i nettet. Plutselig stod det 2-1.
– Han er en klok spiller sa Geir Bakke før kampen. Det viser han her, sier Eriksen.
Bortelaget kom tilbake etter pause selv om de var redusert til ti mann. I det 60. minutt Melgalvis fant Knudtzon på bakerste stolpe. Der kunne LSK-spissen enkelt sette ballen i mål. En fin scoring.
I det 73. minuttet kom avgjørelsen. Sarpsborg 08 satte et trøkk på bortelaget. Etter mye ping pong-spill inne i LSKs sekstenmeterne fikk Patrick Mortensen dyttet ballen over mål.
Rett før slutt satte Melgalvis inn kampens siste mål på straffe. Det endte 3-3.

Se Heintz andre scoring

Se Heintz' første fulltreffer

Melgalvis utligner til 3-3 på straffe

Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05