NRK skriver fredag at Terje Hauge er klar for å trekke seg som dommersjef om NFF ikke lytter til dommerforeningen i Edvartsen-saken.
Etter hektisk møtevirksomhet denne uken, har dommerforeningen ifølge statskanalen sendt en innstilling til Fotballforbundet der man ber om at Svein-Erik Edvartsen fjernes som toppdommer.
Kilder forteller NRK at Hauge vil følge anbefalingen fra dommerne, men hvis NFF ikke gjør det, vil dommersjefen oppleve det som mistillit.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 KLOKKEN 13:33
– Styret har sammenfattet medlemmenes innspill og har sendt sin tilbakemelding til Svein-Erik Edvartsen og Nils Fisketjønn. Vi har ingen flere kommentarer på det nåværende tidspunkt. Nå er ballen spilt til NFF som må ta en beslutning videre, sa leder i dommerforeningen Ola Hobber Nilsen til Eurosport torsdag.
Dommersjef Terje Hauge har hele tiden henvist til Nils Fisketjønn, direktør i konkurranseavdelingen i NFF, for uttalelser.
På spørsmål om det stemmer at Hauge er klar for å trekke seg som dommer om dommerforeningens innstilling ikke tas til følge, svarer Fisketjønn følgende:
– Jeg ønsker ikke å kommentere det for øyblikket. Vi jobber nå med denne saken og ber om forståelse for det.
– I løpet av ettermiddagen vil det komme en offisiell uttalelse fra oss, sier Fisketjønn.
Edvartsen skulle i utgangspunktet inn i dommerrulleringen igjen til den 7. Eliteserierunden, men den pågående konflikten holder ham utenfor også den runden. Det skriver NFF i en pressemelding.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 KLOKKEN 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 KLOKKEN 11:22