Etter mange år i fotballens tjeneste mottok Hareide den gjeveste prisen under gallaen Fotballfesten 2017, som arrangeres av rettighetshaver Discovery sammen med Norsk Toppfotball og Norges Fotballforbund.
Det var en av Hareides tidligere elever, Ole Gunnar Solskjær, som delte ut utmerkelsen.
– Det har vært en innmari lang reise. For 47 år siden spilte jeg den første kampen på toppnivå i Norge. Jeg har så mange å takke. Det er alltid stas å bli satt pris på. Det er derfor vi holder på med dette, sa en rørt Hareide fra podiet på Ullevaal stadion.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 KLOKKEN 13:33
(saken fortsetter under videoen)

Pen CV

64-åringen har i det siste hatt stor suksess med det danske landslaget, som han har ledet til neste års fotball-VM i Russland.
Hareide var norsk landslagssjef fra 2003 til 2008 og spilte selv 50 landskamper på 1970- og 1980-tallet. Som spiller var han proff i Manchester City og Norwich, og han har senere hatt en bemerkelsesverdig trenerkarriere.
Hareide har vunnet seriegull i alle de tre skandinaviske ligaene: Helsingborg (Sverige, 1999), Brøndby (Danmark, 2002), Rosenborg (Norge, 2003) og Malmö (Sverige, 2014). Sistnevnte tok han også til mesterligaens lukrative gruppespill to år på rad.
– Danmark til VM er nok det største jeg har gjort, men jeg har fått være med på så mange ting. Nå gleder jeg meg noe voldsomt til VM og trekningen i Moskva til fredagen. Vi har som mål å komme oss videre fra gruppespillet, sier Hareide til Eurosport.no.
(saken fortsetter under videoen)

Klarte aldri å gi seg

Suksessen de siste årene har kommet til tross for at han egentlig hadde gitt seg som fotballtrener da han forlot Helsingborg i 2012. Sunnmøringen tok seg en jobb i næringslivet, men han klarte aldri å gi slipp på fotballen.
Ett år senere var han tilbake i trenermanesjen, og siden har Hareide opplevd flere av sin aller største høydepunkter i sin lange karriere.
I fjor gikk Kniksens hederspris til Hareides tidligere elev i Molde, Daniel Berg Hestad. Prisen er oppkalt etter Brann-legenden Roald «Kniksen» Jensen.
Disse vant priser under Fotballfesten 2017:

Kniksens hederspris: Åge Hareide, Danmark
Årets spiller i Eliteserien: Tore Reginiussen, Rosenborg
Årets trener i Eliteserien: Kåre Ingebrigtsen, Rosenborg
Årets toppscorer i Eliteserien: Nicklas Bendtner, Rosenborg
Årets mål i Eliteserien: Nicklas Bendtner, Rosenborg
Årets fotballforbilde: Jakob Glesnes, Strømsgodset
Årets gjennombrudd: Krepin Diatta, Sarpsborg 08
Årets supporter: Truls Waaktaar Schøne, Strømsgodset
Årets spiller i OBOS-ligaen: Kristian Fardal Opseth, Bodø/Glimt
Årets trener i OBOS-ligaen: Aasmund Bjørkan, Bodø/Glimt
Årets øyeblikk: Pau Morer, Sandefjord
Folkets favorittspiller: Sean McDermott, Kristiansund
(©NTB/Eurosport.no)
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 KLOKKEN 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 KLOKKEN 11:22