Aalesund har bestemt seg for å legge inn protest mot det røde kortet Mikkel Kirkeskov fikk i søndagens Eliteserie-kamp mot Tromsø.
Det melder Sunnmørsposten på sine hjemmesider.
– Vi har i alle fall sendt vår versjon av saken og legger ved videobilder. Vi håper det ender med at Mikkel slipper unna det røde kortet. Vi mener vi har en god sak, sier Aalesund-trener Trond Fredriksen til avisen.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51
Kirkeskov fikk sitt andre gule kort i en svært kaotisk kamp, da Tromsø-spiller Hans Norbye gikk i bakken i kampens 63. minutt. Dommer Kai Erik Steen ble gjenstand for massiv kritikk underveis i kampen etter flere kontroversielle situasjoner.
– Han gjør ingen verdens ting. En forferdelig filming fra Nordby. Det er det verste jeg har sett, det verste jeg har sett! Du dømmer ikke neste runde. Det er den verste dømmingen jeg har sett på flere år. Du dømmer ikke neste runde Kai Erik Steen!, fyrte Bernt Hulsker i Fotball Direkte-studio på Eurosport.
Dommeren selv har følgende forklaring på foranledningen til Aalesund-backens utvisning.
– På situasjon to mener teamet at Kirskeskov hindrer TIL-spilleren, og når vi da velger å blåse, så er vi nødt til å gi gult kort nummer to, for å frata Tromsø en positiv angrepsmulighet. Tromsø-spilleren ville kommet seg inn i feltet med flere alternativer foran mål.
Mandag ettermiddag forklarer Norby seg overfor iTromsø. TIL-spilleren er klinkende klar på at han ikke filmet.
– Jeg tok først to nydelige oversteg og deretter tunnel på spilleren. Det var en obstruksjon. Jeg løp på innsiden, og jeg treffer ham og da tenker jeg at jeg blir tatt. Om jeg løp i ham, kanskje, men han stoppet jo opp. Der og da følte jeg at det var en korrekt utvisning, men i ettertid kan man diskutere det. Men det kan man gjøre med mye i denne kampen, sier Norbye.

Kontroversielle situasjoner da Tromsø tok tre viktige poeng

Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55