Vålerenga - Lillestrøm 3-1:
I «hatoppgjøret» var han tilbake med nettkjenning på Ullevaal igjen. I det 27. minuttet steg Mohammed Abdellaoue (31) til værs og stanget inn 2-1 til Vålerenga.
Scoringen viste at spissen kan være på vei igjen mot gamle takter. Sesongåpningen har vært preget av skader og årets første mål kom mot Tromsø tidligere denne måneden.
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57
  • Søndag 2. juli: Se Brann - Vålerenga på Eurosport Player og Eurosport Norge klokken 20.00.
Se sammendraget fra kampen mot Lillestrøm. Saken fortsetter under videoen:

Se Vålerenga banke Lillestrøm i «hatoppgjøret»

– Norges beste avslutter

Men mot Lillestrøm var det en helt annen Moa. Vålerenga-trener Ronny Deila var imponert over spissen.
– Han viser hva som bor i ham. Han går i dueller og klarer å holde ballen oppe. Han scorer ett og er nære på å få sitt andre også. Det er bare å få nok innlegg og nok trøkk i den boksen, så er han Norges beste avslutter. Det må vi få mer av. Jeg er veldig fornøyd med måten han stod frem på, sier Deila til Eurosport.
Bengt Eriksen, Eurosports fotballekspert, mener taktene spissen viser kan bety at han har funnet tilbake til selvtilliten og formen. Det kan love godt for Vålerenga fremover.
– Skuddet til Moa fra 30 meter som blåser over, forteller meg at dette er en mann som har troen på at han skal score mål igjen. Han er i en god posisjon og scorer et flott mål. Han er i en god posisjon igjen som er offside. Etter en litt trøblete start på året har Vålerenga fått en spydspiss igjen, sier Eriksen.

– Jeg elsker å spille mot Lillestrøm og senke «Fugla»

Med seieren gikk Vålerenga opp på en foreløpig 4. plass på tabellen og passerte Odd, som har en kamp mindre spilt, på målforskjellen. Neste helg venter Brann i Bergen. Laget fra hovedstaden puster topplagene i nakken og mot Lillestrøm så det ut til at angrepstrioen med Ghayas Zahid, Bård Finne og Moa fungerte gnistrende godt.
– Det var jævlig godt. Vi fikk til mye bra angrepsfotball og vi kjørte over Lillestrøm. Det var godt å få den scoringen, forteller Moa til Eurosport.
Målet til Moa var det første på Ullevaal siden scoringen mot Molde 1. august i 2016. Det er ti måneder siden.
– Det hjelper på selvtilliten. Jeg må bare holde meg på beina, spille kamper og ha dager som i dag. Da er det bare å kjøre på. Jeg elsker å spille mot Lillestrøm og senke «Fugla». Det er digg, sier spissen.
I det 80. minutt måtte Moa ut med det som kunne se ut som en skade, men den skadeplagede 31-åringen avdramatiserer det hele.
– Det er en gammel kropp som trenger litt hvile. Jeg er klar til neste helg, forteller spissen.
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52