Lillestrøm kom til Marienlyst uten seier på de åtte siste borteturene til Drammen i Eliteserien.
Utgangspunktet ble kanskje ikke bedre av at kampforberedelsene ble hemmet da bussen som skulle frakte Lillestrøm til Drammen kjørte feil og endte opp i Mjøndalen.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Hjemmelaget gjentok like gjerne bedriften fra i fjor da det også ble 3–1, etter scoringer av blant andre Tokmac Nguen og Marcus Pedersen.
Nguen hadde imidlertid bestemt seg for å være enda litt bedre enn for et drøyt år siden og scoret like så gjerne Godsets to første. Pedersen fikk æren av å øke til 3–0 etter å ha blitt servert av Eirik Ulland Andersen.
– Vi var veldig gode. Vi var direkte og løste det vi skulle veldig bra. All honnør til spillerne og folkene rundt klubben som står på. Vi har fortjent litt vind i seilene nå, sa en strålende fornøyd Tor Ole Skullerud til Eurosport etter kampen.
Minutter før pause fikk Arne Erlandsens menn en livline da Simen Rafn ble lagt i bakken av Godset-keeper Espen Bugge Pettersen. Fredrik Krogstad var sikker fra ellevemeteren, men det hjalp lite.
– Det går ikke an å forsvare seg slik vi gjør på scoringene. Det er for dårlig av oss. På 3–0 er kampen kjørt, men jeg synes vi var gode etter det, oppsummerte LSK-trener Arne Erlandsen.
Til tross for flere gode muligheter til begge lag ble det ingen flere scoringer i oppgjøret. Strømsgodset forsatte dermed den fine hjemmeformen med sin tredje seier på rad på eget gress. Det tar Skullerud og co. opp til en 8. plass i Eliteserien, á poeng med Odd som tapte 0–2 i Bergen.
For Lillestrøms del blir det få forandringer posisjonsmessig, men fire kamper uten seier tyder på et lag som på alvor er i ferd med å rote seg inn i nedrykksstriden.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43