Klokken er kvart på syv i Drammen søndag kveld. Sola skinner ned på Eirik Ulland Andersen på Marienlyst stadion. Strømsgodset-spilleren står klar til å ta et frispark mot Sarpsborg 08. Det er like før pause. Også Marcus Pedersen står klar, men Godset-spissen er ikke i nærheten av å få lov til å ta frisparket.
– Det kan være han trodde det. Jeg var fast bestemt, og valgte bare å ignorere han, fleiper Ulland Andersen.
Strømsgodset-spilleren har vært skadeplaget, men er nå full av selvtillit og smiler. Det er velkjent hvordan frisparket endte. Ulland Andersen banket det inn og sørget for at ett poeng ble igjen i Drammen. Men målscoreren er ikke overrasket over at frisparket gikk inn. Han mener nemlig at han er den beste frisparkskytteren i Eliteserien. Da skal det bare mangle at man scorer.
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31
– Jeg er veldig trygg på mine ferdigheter, og står for det. Jeg føler at jeg kommer til å score hver gang. I de situasjonene fra rundt 20 meter og inn, føler jeg at jeg gjør det veldig bra, sier Ulland Andersen til Eurosport.no.
(Se bananfrisparket. Saken fortsetter under videovinduet)

Eirik Ulland Andersen utligner for Strømsgodset

Få en måned gratis: Se alt fra Eliteserien på Eurosport Player

Forklarer hemmeligheten

Han mener det kun er én mann i Norge som er bedre enn han til å ta frispark: Storebror Andreas Ulland Andersen. Det er der lillebror har hentet inspirasjon fra. 24-åringens fire år eldre bror spiller for øyeblikket i Vard Haugesund.
– Jeg har trent veldig mye med broren min og sett på ham. Jeg har alltid likt å ta frispark og prøvd å hente litt fra spillere som Beckham og Ronaldo, sier Godsets frisparkskytter.
– Hva er hemmeligheten?
– Jeg har jobbet med små mentale ting som gjør at jeg har funnet to-tre punkter jeg fokuserer på hver gang. Det går litt på balanse i kroppen og treffpunktet på ballen. Jeg trener fortsatt mye på det. Det handler om å få den opp og ned, og satse på at den dupper tidlig nok, forklarer han.

Hellands frekke plan

Pål André Helland kjenner godt til mannen som har selvtillit nok til å kalle seg Eliteseriens beste på frispark. Rosenborg-juvelen herjet i Hødd før han ble hentet til Trondheim 4. juni 2013. To måneder senere ble Ulland Andersen hentet til Hødd og tok over ansvaret der. Helland, som for tiden er skadet, vil ikke skryte på seg å være den beste i Norge akkurat nå, men varsler at Ulland Andersen bør nyte dagene så lenge han kan.
– Det er en stund siden jeg har scoret på frispark. Han kan få den tittelen foreløpig – til jeg går forbi. Med stort trykk på «foreløpig». Jeg har ikke noe fakta å vise til nå, innrømmer Helland til Eurosport.no.
Få oversikt: Slik spilles den neste runden
(Se Hellands minneverdige scoring mot Brann. Saken fortsetter under videovinduet.)
Denne sesongen har det blitt tre scoringer på Rosenborgs nummer 23. Ingen av målene har kommet på frispark. Det gjør at han er nådeløs med seg selv i kampen om å være Eliteseriens beste frisparkskytter.
– Jeg er sikkert mye lenger bak i køen. Jeg må begynne med filming for å få frispark i god posisjon, ler Helland.
– Hvor langt ned på listen er du?
– Nederst – sammen med alle andre som ikke har scoret. Det er vanskelig å bestride. Jeg har bommet på 100 prosent av forsøkene, sier Helland om årets sesong.
I mellomtiden vil Ulland Andersen forsøke å skyte på seg enda mer selvtillit. Lysluggen, som viste seg som svært målfarlig i Hødd, mener at hans frisparkfot kan hevde seg ute i Europa.
– Det er ikke så stor forskjell på å score i Norge eller i utlandet. Det er ikke så stor forskjell på keeperne, sier Strømsgodset-spilleren.
Det er ikke bare frisparkfoten og sol i Drammen som får Ulland Andersen til å smile om dagen. Godset-kanten hadde seg selv som kaptein på Fantasy forrige runde og fikk tre poeng som banens beste mot Sarpsborg 08.
– Jeg håper å være like skarp fremover, sier Ulland Andersen.
Har du noen av spillerne på ditt Fantasy-lag? Sjekk siste nytt her!
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 KLOKKEN 18:53
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53