Forrige uke inneholdt både oppturer og nedturer for midtbanejuvel Anders Trondsen. Først fikk han hjemmedebuten for landslaget på Ullevaal Stadion, før han noen dager senere måtte jogge skadet av banen i første omgang mot Sandefjord.
Nå kommer en ny gladmelding. 22-åringen har ifølge Sarpsborg 08s fysioterapeut, Ole-Martin Ellingsen, hatt fin fremgang de siste dagene.
– Han er egentlig ganske bra i rute. Han har hatt et par alternative dager hvor vi har testet han litt mer, og han responderer greit på trening. Han har vært i full spurt, så det lover bra frem mot helgen, sier Ellingsen til Eurosport.no.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Om kun tre dager venter toppkampen mot Brann hjemme i Sarpsborg. Geir Bakke ønsker naturligvis å ha sin midtbanemann med der, og allerede i morgen vil han se eleven sin tilbake i full trening.
Sikre deg tilgang: Se Sarpsborg 08 - Brann på Eurosport Player

– Aktuell mot Brann

– Han er klarert for full fotballtrening i morgen, så håper vi at det fungerer like bra som det andre vi har prøvd i dag og i går. Han er mest sannsynlig aktuell på søndag, sier Ellingsen.
– Han er sånn som han pleier. En gladgutt med smilet på lur. Han har ikke vært veldig bekymret eller deppa.
Les også: Eliteserie-spiller aktuell for klubb i Europaligaen
Trondsen fortalte Eurosport.no før kampen mot Sandefjord at kroppen føltes fin, men Sarpsborg 08s fysio innrømmer at det har blitt lite hvile på Lillehammer-gutten.
– Sett i etterkant burde han kanskje hatt et par fridager før Sandefjord-kampen for å hente seg helt inn. Da kunne vi ha sluppet unna, sier han.

Får «assist-kungen» tilbake

Bakke vil etter alt å dømme også få en annen nøkkelspiller tilbake i startoppstillingen. Jonas Lindberg har ikke spilt A-lagsfotball siden han gikk av banen med en ankelskade mot Molde for over to uker siden, men er i øyeblikket i full trening.
– Han har fortsatt litt smerter, men vi håper han blir kvitt det frem til søndag og at han er aktuell for å starte der, sier Ellingsen.
Les også: Avslo bud fra nederlandsk klubb – krever millionbeløp
Svensken har levert seks assists på 12 kamper så langt denne sesongen. Kun Branns Fredrik Haugen kan vise til samme antall målgivende.
PS. Henri Toivomäki er fortsatt ute av spill i lang tid etter bruddet han pådro seg i leggbeinet under kampen mot Lillestrøm. Finnen er neppe klar for å spille fotball før mot slutten av juli.
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58