LERKENDAL (Eurosport.no):
Nicklas Bendtner har høstet lovord fra fjern og nær etter sine oppvisninger i Rosenborg-drakten denne sesongen. Forrige helg sørget han for både 1–0 og 2–0 da trønderne kunne innkassere tre nye poeng på Brann Stadion.
– Nå viser han hvor god han er, og hvor god vi visste han kom til å bli, sier lagkamerat Pål André Helland til Eurosport.no
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Etter en litt treg start på Rosenborg-karrieren, står dansken nå med 17 scoringer på 25 kamper og deler toppscorertronen med Stabæks Ohi Omoijuanfo.
– Den kritikken han fikk i vår var vel en blanding av at han ikke var helt i form, samtidig som laget ikke var helt i form. Det var en periode der hvor det ikke akkurat fløt veldig godt for oss. Da lider sånne type spisser som han av det, forklarer Helland.
RBK-kanten forteller at han stadig lar seg imponere av sin danske angrepskollega.
– Nå gjør han ting på en Eliteserie-arena som egentlig ikke hører hjemme på en Eliteserie-arena. Vi kan være fornøyde med at vi har han på laget og folk får bare nyte ham, sier Helland.
Det som har imponert Helland mest, er likevel ikke Bendtners mange mål
– Det som imponerer med mest er kanskje blikket hans og hvordan han klarer å flikke ballen videre. Han spiller gjerne ikke alltid på første- eller andrebevegelsen, men venter heller til det tredje løpet. Det er veldig riktig det han gjør, han gjør ofte de riktige tingene. Det er en veldig god egenskap, og da ser det veldig lett ut. Men alle som spiller fotball vet at det Nicklas gjør på en fotballbane ikke er lett, sier han.
Trønderen forstår at større klubber igjen begynner å få øyenene opp for Bendtner, men er likevel ikke bekymret for at 29-åringen forsvinnner med det første.
– Med navnet han har, blir han fort attraktiv når han presterer. Han blir kanskje toppscorer i år, og da er det nok noen som er ute etter ham.
– Men om det er interessant er en vurdering han må ta selv. Danmark kommer kanskje til et mesterskap hvor han vil være med, og nå er han i en klubb han vet han spiller og scorer mål for. Da vet han at han kommer til å være i form inn mot et eventuelt VM. Jeg håper at han blir, og jeg vet at han trives. Vi er en veldig fin gjeng, smiler Helland.
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Kometen var lagkompis med Haaland: – Jeg var liten og teknisk, han var høy og tynn
26/08/2021 PÅ 10:19