Aslak Falch har til tross for sin unge alder blitt et kjent navn i norsk fotball. 25-åringen har vært innom Viking, Sandnes Ulf, Hødd og Vålerenga, og onsdag kveld ble det klart at Falchs neste lag blir Sarpsborg 08.
– Det er en veldig spennende klubb som er i utvikling. De har gjort det veldig bra de siste årene. Jeg veldig meg veldig til å komme i gang, trene, spille kamper og bli kjent med klubben, sier Falch til Eurosport.no.
Keeperen kommer fra svenske Norrköping hvor han signerte en korttidskontrakt i august. Falch hadde da ikke fått et eneste minutt med Eliteserie-fotball for hovedstadsklubben, mens han i 2016 startet 13 kamper. Heller ikke i Allsvenskan-klubben fikk han spilletid.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33

Vil bli førstekeeper

Nå som kontrakten er signert med Sarpsborg 08, vil han de neste dagene kunne senke skuldrene og feire både jul og nyttårsaften i Stavanger.
I starten av januar returnerer han til Østlandet.
– Nå er jeg kommet i en alder der jeg må begynne å spille kamper. Jeg er fortsatt ung som keeper, men har ambisjoner om å spille fast. Jeg vet at de har en god keeper fra før. Det er bare å ta opp hansken og vise at man fortjener å spille, sier han.
Flere norske klubber skal ha vist interesse, uten at det har vært mye konkret, men han var aldri i tvil da Sarpsborg 08 kom på banen.
– Nå traff det bra, smiler han.

Møter sin gamle nabo

Ekstra spesielt blir det at keeperen han skal forsøke å henvise til benken er hans tidligere nabo. Anders Kristiansen er oppvokst noen steinkast unna Sarpsborg 08s nysignering og de trenger derfor ikke å bli introdusert for hverandre.
– Vi kjenner hverandre veldig godt. Vi er oppvokst fem minutter fra hverandre. Det er litt kult, humrer han.
– Vi har bodd i nærheten av hverandre siden vi var veldig små til 19-20-årsalderen og har gått på samme skole, sier han.
Sportssjef Thomas Berntsen er godt fornøyd med at de to tidligere naboer igjen skal bo i nærheten av hverandre, men at de denne gangen skal slåss om en keeperplass i Sarpsborg 08.
– I og med at Stefan Cupic har signalisert at han ønsker seg videre, måtte vi se oss om etter en keeper. Da ønsket vi oss en norsk keeper, sier sportssjef Berntsen til klubbens hjemmeside.
– Aslak er nesten aldri skadet og en type som kommer med masse energi på trening hver eneste dag. Han er reaksjonssterk og god én mot én. Han er rett og slett en tøff duellspiller, sier sportssjefen.
Tidligere onsdag ble det klart at Gaute Vetti signerer for Sarpsborg 08.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22