Bård Flovik er en presset mann. Røster internt har snakket om Tromsø-trenerens avgang som nært forestående, og søndagens 1–1-resultat mot Sandefjord har sannsynligvis ikke styrket 52-åringens posisjon på Alfheim.
Tidligere i uken kom det ut at styret allerede har hatt ett møte om TIL-trenerens fremtid, og vil også ha et nytt tidlig denne uken. Denne mediehåndteringen faller ikke i god jord hos Eurosport-ekspert Thomas Myhre, som mildt sagt er oppgitt behandlingen Flovik har fått.
– Jeg synes det er klønete. Det har lekket ut at det har vært et møte uten at Bård Flovik har visst om det, og så kommer det ut i pressen. Slike ting bør håndteres internt, sier Thomas Myhre.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Eurosport-eksperten mener man kan se på Tromsø-treneren at han kjenner på trykket som har vært rundt ham, noe som etter all sannsynlighet ikke har gjort arbeidsvilkårene lettere før skjebnekampen mot Lars Bohinens menn.
– Jeg synes Flovik virker preget av situasjonen etter kampen mot Sandefjord. Det blir spennende å se hva uken byr på videre. Det er en stor avgjørelse som skal tas, og jeg er helt sikker på at det vil bli diskusjoner på Alfheim ganske snart, sier Myhre.
Ekspert-kollega Kjetil Rekdal, en mann med mer enn nok trenererfaring fra Norges øverste nivå, føler med sin tidligere konkurrent.
– Jeg synes Flovik svarer godt for seg etter kampen søndag når han sier at det som skjer får bare skje. Han har vært der lenge, og du blir preget når folk du kjenner godt skal sitte og bestemme over deg. Han flytter nok neppe derfra med det første om han skulle få sparken. Det gjør det enda mer ømt for Flovik, sier Rekdal.
Rekdal har imdlertid ikke problemer med å se at ting ikke er som de burde være for Alfheim-klubben, og peker på ustabiliteten både denne og forrige sesong som Floviks største akilleshæl.
– Mot Sandefjord vinner ikke Tromsø en kamp de skal og bør vinne, det har skjedd før. Men så har de også vunnet kamper man ikke regner med de skal vinne, som for eksempel på Lerkendal 16. mai. Den stabiliteten de trenger for å komme opp på midten av tabellen for å kunne utvikle seg videre, har de ikke hatt på lenge. Det går for mye opp og ned, sier Rekdal.

Tromsø slo tilbake etter Sandefjords sjokkåpning

Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00
Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53