Stabæk - Haugesund 0-3
Et heltent Haugesund-lag senket kampfavoritten Stabæk. Dermed gikk vertene på sitt første hjemmetap denne sesongen, idet haugesunderne vant 3-0 på Nadderud Stadion.
For Stabæk var storfavoritter på hjemmebane i møtet med haugesunderne. Men det ville seg ikke for hjemmelaget.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
– I dag var Haugesund bedre enn oss, sa Toni Ordinas til Eurosport etter kampen.
– For oss var det en dårlig dag prestasjonsmessig, men vi tar med oss dette tapet og lærer av det til neste gang, sa en skuffet Stabæk-trener.
En mann som kunne slippe jubelen løs var Erik Huseklepp, som sørget for kampens andre mål, og sitt første mål for Haugesund.
– Kampen kan vippe begge veier i starten, men vi vipper den til vår favør. Og det var deilig, smilte en fornøyd bergenser etter 3-0-seieren.

Haugesund sendte Stabæk ned på jorden

Tam start

Vertene viste seg sterkest i de første minuttene i møtet med Haugesund. Men det ble en tam start på Nadderud Stadion. For etter 30 spilte minutter hadde ingen av lagene kommet til en ordentlig målsjanse, og keepernes dag på jobb hadde vært enkel.
Men så var det noe som løsnet, Stabæk kom plutselig med to raske sjanser, på to minutter. Først ut var Andreas Hanche-Olsen som headet ballen like i tverrliggeren. Deretter fikk Ohi Omoijuanfo sjansen, men Eliteseriens toppscorer viste seg ikke fra sin beste side, og headet ballen langt over.
Selv om Toni Ordinas sine menn var favoritter fra start, etter å ha vunnet fire av fem kamper så langt i sesongen, var det gjestene som scoret det første målet. Filip Kiss tok ansvar, og umarkert i boksen styrte han enkelt inn 1-0 med hodet, etter et langt innkast fra Alexander Stølås.
– Endelig scoret jeg, sa en fornøyd slovaker til Eurosport etter å ha scoret sitt første mål denne sesongen.
– De er i god form, og det er bra vi får den scoringen, forhåpentligvis tar vi med oss den selvtilliten og tar styringen i andreomgangen.

– Frastjålet scoring

Stabæk-spiller Morten Skjønsberg spilte sin 81. strake kamp i Eliteserien. Han holder den lengste levende ubrutte rekken med kamper i øverste divisjon. Men forsvarsspillerens rutiner holdt ikke i møte med et Haugesund-lag i storform.
For det var ikke bare Kiss som kunne notere seg for sitt første mål for sesongen. Erik Huseklepp kunne endelig slippe jubelen løs etter ha scoret sitt første mål for sesongen da han sendte gjestene i en 2-0-ledelse.
– Jeg får litt lang touch, men gidder ikke å gi opp. Litt flaks og dyktighet der, sa Erik Huseklepp om sitt første mål for Haugesund.
Men med 23 minutter igjen av kampen jublet også de blåtrøyede. Gleden var dessverre kortvarig da Ohi Omoijuanfo sitt mål ble annullert da dommeren mente Skjønsberg stod i veien for keeper.
– Der synes jeg Stabæk blir frarøvet et mål. Han står jo bare i ro der, sa Eurosport-kommentator Frode Marti.
Og vondt ble til verre for vertene, da innbytter Haris Hajradinovic sørget for 3-0-seier på Nadderud Arena.
Slik starter lagene:
Stabæk: Mandé - Skogseid, Skjønsberg, Hanche-Olsen, Moe - Kassi, Lumanza - Brochmann, Vetlesen, Njie - Omoijuanfo
Haugesund: Bråtveit - Haraldseid, Knudsen, Skjerve, Stølås - Leite, Tronstad, Kiss, Abdi - Huseklepp, Ibrahim
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Lehne Olsen tilbake med et smell: Sendte Stabæk ned på sisteplass
27/10/2021 PÅ 17:53