• Hvem spiller i Eliteserien 2019? Se Stabæk-Aalesund på Eurosport Player onsdag 18.00
Med unntak av kvalifiseringen mellom Stabæk og Aalesund neste uke er det meste av Eliteserie-relatert fotball ferdigspilt denne sesongen.
Eurosports eksperter har allerede kåret årets lag. Her gjør Christian Gauseth det klart hvem som er lengst unna drømmelaget.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
  • Sjekk hele Eliteserie-podcasten her
Eliteserie-eksperten sier han har lagt vekt på forventninger, posisjon i laget og hva man har gjort før.
– Jeg gidder ikke sitte å ta forbehold om hvor fine fyrer de er. De er fotballspillere. De er vant til å få kritikk. Jeg synes det er fine fyrer. Det går ikke på det. Det er på grunn av prestasjoner i år. De vet at de har vært dårlige. At jeg sier det, gjør ikke noen forskjell, forklarer Gauseth.
Også Eurosports fotballkommentator Asbjørn Myhre har satt opp sin liste og det er kun noen få spillere som «når opp» på begge flopplagene. Faktisk er lagene svært så forskjellige.
Sjekk Myhres dom i sin helhet i videoen nederst i saken!

Gauseths flopp-XI:

Keeper: Espen Bugge Pettersen (Strømsgodset)
Han har vært veldig god før. Det har han ikke vært i år. Han har vært en gedigen skuffelse. Han måtte med.
Back: Andreas Hanche-Olsen (Stabæk)
Kaptein og et ungt, stort talent som fortsatt kan bli bra. I år har han ikke vært det. Det har vært altfor dårlig, og i tillegg gått ut og inn av laget etter hvert.
Stopper: Simon Larsen (Start)
Klink, rett inn. Han har vært skuffende hele året. Involvert i forferdelig mye baklengs og gjør mange rare valg. Jeg prøver alltid sette meg inn i spillerens hode når jeg ser på kamper, men det er mange ganger jeg er blank fordi det ikke virker som det er en tanke bak. Det er tidvis sjokkerende å se på. En av de klareste på laget.
Stopper: Steffen Hagen (Odd)
Ikke hatt sin beste sesong på noen som helst måte. For meg er han en klassestopper i Eliteserien og han har vært en bærebjelke i laget lenge. Han har vært veldig solid. Det har aldri vært noe spørsmål om han tidligere. Denne sesongen har det vært det, og derfor er han på laget.
Back: Lars-Christopher Vilsvik (Strømsgodset)
Har hatt en meget dårlig sesong. Lindquist har vært inne på laget foran han, og det er ganske sjokkerende. Vilsvik er en vinner som aldri har vært skiftet. Han har spilt alt, men nå har han blitt eksponert veldig, så han måtte med på laget. Det er ganske store forventninger til den fyren.
Kant: Kasper Skaanes (Start)
Jeg hadde forventninger da han dro fra Brann. Jeg tenkte det ville komme en åpning i et Start-lag med tanke på spilletiden han etterlyste i Bergen. Han fikk en voksen lønn i Kristiansand, men det har overhodet ikke blitt levert. Dermed er han med.
Midtbane: Herman Stengel (Strømsgodset)
Jeg ble veldig imponert da Strømsgodset klarte å hente ham. Jeg synes det var en kjempesignering. Lokal, fin alder og har levert i Eliteserien før. Jeg spilte mot han i en treningskamp før sesongen og tenkte «wow, dette her blir hans år». Det har det virkelig ikke blitt.
Midtbane: Ifeanyi Mathew (Lillestrøm)
Etter fjoråret synes jeg vi så spor av at Bonke Innocent hadde dratt og at Mathew kom til å ta enda større plass. De prestasjonene han har levert har vært tynt. Vi prater ikke om Mathew, og det er det en grunn til. Vi snakker om Pedersen, Smarason og til en viss grad Lehne Olsen, Krogstad og de guttene der.
Kant: Thomas Amang (Molde)
Før sesongen sa Solskjær at det ville bli veldig vanskelig ikke å starte med Amang. Så vanskelig var det ikke. Han startet nesten ingenting. Han ble skadet etter hvert og har håndtert ting litt dårlig. Han burde håndtert motgangen på en bedre måte enn han gjorde. Du får sjansen i Molde hvis jobber hardt, har hodet med og er god nok. Det er ikke noe å skylde på.
Spiss: Torgeir Børven (Odd)
Jeg har større forventninger til Børven. Jeg trodde han skulle få en ny start nå og at han skulle inn og spille. Birk Risa og Broberg har spilt spiss. De har lett fælt på den plassen.
Spiss: Nicklas Bendtner (Rosenborg)
Det er ingen vei rundt det. Det har vært altfor tynt av Eliteseriens presumptivt beste spiller. Sammenlignet med i fjor er det ingen tvil.
Sjekk hvem Gauseth ville hatt på benken og se Asbjørn Myhres «versting-liste» her:
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22