• Se Molde – Kristiansund lørdag klokken 18.00 på Eurosport Player og MAX
Unggutten Erling Braut Håland har tatt Eliteserien med storm i sommer og høst. Angriperen er blitt en av Ole Gunnar Solskjærs jokere med ti innhopp og har med sin rå kraft, styrke og hurtighet skapt store problemer for motstanderen.
To scoringer og en assist er det blitt på 17-åringen. Klubbhusets Christian Gauseth har studert Håland i flere runder nå og lot seg spesielt imponere av unggutten i innhoppet mot Vålerenga.
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 PÅ 17:55
– Når jeg ser at dette er en gutt på 17 år, så ser jeg at dette er en som har en rå og brutal styrke. Mot Vålerenga går han rett inn og mokker ned kapteinen på hundre kilo, sa Gauseth under Klubbhuset mandag.

– Et beist av en junior

Men det var ikke bare med sin fysikk at Håland gjorde seg bemerket. Han snurret også tidvis rundt med Vålerengas forsvarsspillere. Mjøndalen-spilleren antyder at dette kan være Norges neste store spiller til utlandet og tror ikke 17-åringen vil fortsette å utvikle
– Han har noen kvaliteter og noe råskap over seg. Det er et beist av en junior. Innstillingen, vinnerviljen, fysikken, fotballforståelsen...det er mye, sier Gauseth, og fortsetter:
– Så kan du si at vi har hypet Martin Ødegaard. Nå skal vi ikke hype en ny unggutt, men dette her er «The Real Deal». Denne gutten her har så mye som skal til og med den bakgrunnen han har, familien han har og måten han dyrkes på i Molde, kommer ikke dette til å være en gutt som tar av. Han kommer til å jobbe beinhardt videre. Det er sånn han er oppdratt til. Det er slik han kommer til å fortsette å spille.
Saken fortsetter under videoen:

Håland ga Viking mareritt

– Vokst veldig mye det siste året fysisk

Hålands navn var ikke å finne på uttaket til U21-landslaget tirsdag, men trener Leif Gunnar Smerud liker utviklingen til 17-åringen i Molde.
– Vi diskuterer alle disse spillerne og har en ganske bra oversikt totalt. Erling har fått en god matching gjennom året og er nå tatt ut i troppen på G18-landslaget. Han får god matching der. Han har vokst veldig mye det siste året fysisk. Det er spennende å se hvilke steg han kan ta videre også. Han har utvilsomt noen målscorerferdigheter som vi er glade for å se, sa Smerud på tirsdagens pressekonferanse.
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 PÅ 17:53
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 PÅ 18:31