Ole Jørgen Halvorsen ble Sarpsborg 08-helt da han senket gamleklubben Odd med to scoringer på hjemmebane mandag kveld.
Halvorsen, som ble sluppet av Dag-Eilev Fagermo før sesongen, fikk en søt revansje etter det han selv har beskrevet som en bitter avskjed med Telemarks-klubben.
– Hans tid var over. Han begynte bra, men vi hadde Rafik Zekhnini og Bentley som var bedre. Han trengte å komme til et sted han fikk tillit, og det fikk han ikke av meg. Vi var et topplag som kjempet i toppen, og da var det naturligvis tøff konkurranse, forklarte Fagermo til Eurosport etter kampen.
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37
Den forklaringen kjøper ikke Christian Gauseth. I Klubbhuset på MAX etter kampen fyrte Mjøndalen-spilleren seg ordentlig opp på spørsmål om hva han mente om Fagermos vurdering av situasjonen i Odd.
– Hvis det var meg, så ville jeg tenkt at det var en kjempefeil å la Ole Jørgen Halvorsen gå, sa Gauseth, før han fortsatte:
– Han er en målscorer, han er kreativ og han kjenner nivået. Når du ser Odd og Halvorsen nå, så blir den feilen bare større og større jo mer du ser. For det er en gigafeil!
– Her har de rett og slett gitt bort en spiller som representerer alt det de mangler. Jeg hadde kjent på en smak av bitterhet om jeg var Dag-Eilev Fagermo nå, sa Gauseth.
Den tidligere Molde-, Bryne-, og Alta-spilleren var klar på at nettopp Halvorsen er akkurat den type spiller som gjør at Odd i år svever midt på tabellen, langt bak fjorårets imponerende bronse.
– Med han på laget så ville de hatt en som kunne servert spissene og spilt dem bedre. Han snakker etter kampen om at han har mistet Rafik Zekhnini, og han har hatt en forfedelig sesong før han ble solgt. Fiorentina kjøpte et potensial, ikke noe mer. Med Ole Jørgen Halvorsen på laget hadde Odd skapt mye mer og scoret mange flere mål, sa Gauseth.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57