Rosenborg-spillerne satt klare i finstasen og fulgte med på kampen mellom Vålerenga og Molde. Hvis Molde tapte eller spilte uavgjort kunne festen starte.
Med 11 poeng opp til Rosenborg og 12 poeng igjen å spille for hadde ikke Molde råd til å avgi poeng om de utsette gullfreiringen i Trondheim.
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 PÅ 17:55
Det regnestykket gikk derimot ikke opp da Herman Stengel etter åtte minutter sendte Oslo-klubben i ledelsen fra 20 meter.
Molde svarte en halv time senere da Björn Sigurdarson, ut av det blå, dro seg forbi to menn, klinket til og satte inn sitt 14. mål for sesongen.

– Et antiklimaks

Det meste tydet på at de hvert øyeblikk kunne sprette champagnen i trøndelag. Kampen var to minutter på overtid og Eliteseriegullet så ut til å være i boks. Så spolerte Moldes kaptein det hele. Ruben Gabrielsen stanget inn et innlegg fra Ellingsen og en dårlig plassert Kwarasey i VIF-målet hadde ikke sjans. Molde vant 2-1.
– Det antiklimakset lager vi selv, så det hadde ikke blitt det samme. vi må avgjøre det selv. det er da det føles best, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til Eurosport etter kampen før han legger til:
– Vi vil alltid være seriemestere så fort som mulig, men nå må vi avgjøre det selv og det liker vi best.

Solskjær gliste av Rosenborg-spillerne

På seks av de siste syv siste seierne har Molde avgjort med kun ett mål. Noe Molde-trener Ole Gunnar Solskjær mener viser en styrke i laget.
– Det sier alt om disse guttene. Det er ikke tilfeldig når det skjer så ofte, sier Solskjær som fikk med seg uttrykket til Rosenborg-spillerne da gullfeiringa ble utsatt.
– Jeg så på skjermen ja for å si det sånn. Mange av guttene kommenterte at det var på storskjermen. De vinner serien, men det var greit at de ikke gjorde det i kveld, gliste Solskjær.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 PÅ 12:14
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 PÅ 17:53