– Det er sjelden jeg er flau over innsatsen vår, men i dag er jeg det, sa Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til Eurosport.
Lørdag ble Rosenborg seriemester for 25 gang i Eliteserien. Søndag gikk trønderne på en pinlig smell mot nedrykkstruede Aalesund etter å ha tatt ledelsen ved Nicklas Bendtner på straffespark.
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53

Frustrert Helland ville straffe seg selv

Men et for anledningen sterkt Aalesund-lag kjempet med nebb og klør for å karre til seg sårt tiltrengte poeng, snudd kampen på eget gress og vant 2-1 mot årets seriemester. Pål Andrè Helland var ikke fornøyd og ville helst være igjen på Vigra for å straffe seg selv istedenfor å dra på gullfest i Trondheim.
– Nå har jeg mest lyst til å gå hjem å legge meg. Jeg skjemmes. Dette er flaut. Slikt skal vi ikke være bekjent av.
– Hvorfor blir det slik?
– Det virker som at vi tror at vi er så jævlig god at vi bare kan reise rundt, sette ut skoene og tro at vi vinner kamper. Det er det ikke. Vi blir seriemestere med ett poeng mot Haugesund og Aalesund. Det synes jeg er alt for dårlig, fortsetter Helland.
Saken fortsetter under videoen:

Sterk snuoperasjon av Aalesund mot Rosenborg

Etter det ydmykende tapet var Ingebrigtsen svært skuffet.
– Vi har en haug med supportere som kjører seks til syv timer for å se på dette her. Så stiller vi opp med dette. Det er ikke i nærheten. Da tror jeg vi må tilbake på treningsfeltet, sier RBK-treneren.
Ingebrigtsen mener det ikke finnes noen unnskyldninger.
– Vi må gå i oss selv og vi snakker om at vi skal gjenskape prestasjonen fra torsdag, men når vi ikke orker å flytte beina og tror at vi plutselig er blitt noe inn i granskauen god, fungerer det ikke. Vi må springe vi også. Når Aalesund vil det mye mer da får de det de trengte.

– Dette var ikke en seriemester verdig

Eurosports Kjetil Rekdal like ikke måten Rosenborg opptrådde på mot Aalesund, og tror torsdagens Europa League-kamp satt godt i beina til spillerne. Åtte av spillerne som startet mot Zenit startet også mot Aalesund.
– Dette var ikke en seriemester verdig. Jeg har forståelse for at det er tøft å spille kamp tre dager etter en kamp som var. Men så mye sløve feil og balltap – stygge balltap. Som Kåre sier, det går an å løpe mer, forteller Rekdal, og fortsetter:
– Jeg opplevde mange ganger at Rosenborg-spillerne mistet ballen og så ristet de på hodet og gikk. Hvis ikke alle elleve jobber ute på banen i felleskap taper du kamper, selv mot lag du kvalitetsmessig er bedre enn. Det lå litt sensasjon i kortene i dag. Et lag som ikke har vunnet på evigheter mot en seriemester.
Eliteserien
Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse
10/04/2022 PÅ 19:52
Eliteserien
LAN-trend snudd: – Det må vi gjøre noe med
02/04/2022 PÅ 07:49