Rosenborg - Lillestrøm 1-1
Nicklas Bendtner så ut til å bli matchvinner for Rosenborg i jubileumskampen til Rosenborg. Dansken rykket fra Frode Kippe og satte inn 1-0. Men med under ti minutter igjen dukket Kippe opp på en corner. 39-åringen ødela festen da han stanget inn 1-1. Lillestrøm tok dermed et sterkt og uventet poeng i trøndernes storstue.
– Det var veldig deilig. Vi kriger og jobber knallhardt i dag. Det er et lag som gir alt i dag, så det er godt å få med seg noe, sier Kippe til Eurosport etter kamp.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
– Vi er lojale overfor systemet vårt. Vi ligger komptakt defensivt og får de bruddene vi gjerne vil ha. Vi kommer til flere sjanser, så det er en hardtarbeidende spillergrupe som virkelig er lojale og gir jernet i dag. Det gjør at vi får det ene poeng. Jeg synes vi er fullt på høyde med Rosenborg i store deler av matchen, sier Kippe.

Kippe ødelegger Rosenborg-festen

Bendtner scoret igjen

Det var et solfylt Lerkendal med to 100-åringer som barket sammen. Den eldste, Lillestrøm, spilte jubileumskamp i serieåpningen. Den yngste, Rosenborg, hadde legendekamp i går i forbindelse med 100-årsmarkeringen 19. mai, mens dagens nåværende RBK-spillere var ute etter å imponere etter nedturen mot Tromsø 16. mai. Det klarte de på ingen måte.
Den tidligere suksesstreneren Nils Arne Eggen var en av flere kjente RBK-skikkelser på tribunen. Han hadde naturligvis forhåpninger før avspark.
– Det viktigste som skjer i helgen skal skje nå. Den beste 100-årsgaven vi kan få er at vi får en god kamp i dag med Rosenborg-seier. Da vil helgen være nærmest perfekt, fortalte 75-åringen før start.
Og ser man på statistikken var det mye som tydet på at det kom til å bli fest i trønderhovedstaden. RBK hadde faktisk åtte strake seiere i serien mot Lillestrøm før jubileumskampen.
Lillestrøm, som før kampen lå på nest sisteplass åpnet friskt og respektløst, før Rosenborg etter hvert tok mer over. Den største muligheten i den første omgangen kom kun to minutter før pause. Birger Meling dunket ballen inn fra venstrekanten, Matthias Vilhjálmsson hoppet over og plutselig var Fredrik Midtsjø alene foran keeper. Midtbanemannen ble i overkant amibisiøs etter at han ikke avsluttet med en gang, og forsøkte å tråkle seg gjennom, før muligheten til slutt ble avverget av Arnold Origi.
– Rosenborg har innbudt til fest. Spillerne har ikke riktig møtt opp. Det er mye å gå på, oppsummerte Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre da spillerne gikk inn til pause.

Dansk dynamittduo

Det ønsket åpenbart Rosenborg noe å gjøre noe med, og etter et kvarter fikk hjemmesupporterene se det de ønsket, nemlig at Nicklas Bendtner skulle score mål. Kaptein Mike Jensen slo en strøken stikker i bakrom og «Lord Bendtner» avsluttet under Origi. Det er danskens fjerde mål i Eliteserien.
– Det er et klokt løp og en gnistrende god pasning, mente Eurosports fotballekspert Bengt Eriksen.
Lillestrøm produserte flere gode sjanser etter scoringer. Med ti minutter igjen fikk de også uttelling. Frode Kippe stanget inn utligningen på en corner. Keeperspillet av André Hansen var på ingen måte imponerende.
Det var heller ikke resten av laget som kun endte opp med ett poeng i jubileumskampen.

Lillestrøm og Kippe snøt Rosenborg

Slik startet lagene:
Rosenborg: Hansen - Hedenstad, Bjørdal, Skjelvik, Meling - Lundemo, Jensen, Midtsjø - Helland, Bendtner, Vilhjálmsson
Lillestrøm: Origi - Haakenstad, Amundsen, Kippe, Mikalsen - Mathew, Melgalvis, Krogstad, Rafn - Udoji, Knudtzon
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52