Sogndal–Aalesund 1–0:
Sogndals Chidiebere Nwakali var mildt sagt i begivenhetenes sentrum da Sogndal tok imot Aalesund i Eliteserien lørdag kveld.
Nigerianeren ble kampens eneste scoring, men sikret seg enda mer oppmerksomhet da han fikk direkte rødt kort med få minutter igjen av oppgjøret.
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 PÅ 18:08
Nwakali fikk ballen for langt foran seg og kastet seg inn med begge beina i forsøk på å vinne ballen igjen. Kveldens kampleder Trond Ivar Døvle var ikke i tvil og dro opp det røde kortet.
– De ligger strødd de oransje og det røde kommer fra Døvle. Det er en altfor tøff takling. Han hopper inn der og viser knottene mot Fredrik Carlsen. Det har ingenting å si når han treffer ballen sånn, sa Eurosport-kommentator Frode Marti.
Da kokte det over for flere av aktørene. Eirik Bakke på Sogndal-benken hadde allerede ved flere anledninger uttrykt sin misnøye med flere sene AaFK-taklinger, og var ikke akkurat fornøyd da Døvle bestemte seg for å slå ned på hans egen midtbanespiller.
Aktører fra både hjemme- og bortelag stormet inn i situasjonen og det oppstod knuffing mellom flere spillere.
Det hele ble så ampert at Nwakali måtte geleides av banen av lagkamerat Martin Ramsland.
(Artikkelen fortsetter under videoen)

– Dette må man tåle

Sogndal-trener Eirik Bakke mente etter kampen at Nwakalis takling ikke var tøffere enn man må tåle.
– Det var mye temperatur. Når jeg ser den igjen så synes jeg det er en god takling. Vi får tåle at det smeller litt. Han er litt sein og kommer med en fot der, men det må man tåle om vi skal komme oss videre i fotballen. Det er et greit gult kort i mine øyne, sa Bakke.
Sogndal-treneren var klar på at han mente det røde var for strengt.
– Det er ikke rødt i mine øyne. Sånn må det være, med litt trøkk. Det er ikke noe stygt og han tok ballen. Hadde han bommet, så hadde det vært noe annet. Men de som sitter i dommergarderoben har en helt annen mening, sa han.
Nwakali hadde før det rukket å bemerke seg med positive fortegn da han skrudde inn et frispark fra drøye 20 meter allerede i kampens 2. minutt. Andreas Lie i Aalesund-buret kan imidlertid ikke si seg veldig fornøyd med sin involvering i situasjonen.
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Keeperblemme av Lie

Aldersrekord

En annen mann som også kunne smile, var hjemmelagets midtstopper Kjetil Wæhler. Med sine 41 år, tre måneder og 15 dager ble han tidenes eldste norske spiller i Eliteserien.
– Det var hektisk i dag, med mye å gjøre på slutten. Det var en super ramme og fantastisk med tre poeng. Det blir en forsvarskamp for oss, og det blir mye frem og tilbake. Men vi står imot og holder hodet kaldt.
Også den rutinerte stopperen mente det røde kanskje var i overkant strengt.
– Det er kamp om ball. Man får tåle litt trøkker, men dommeren blåser. Så får vi bare se situasjonen og se om det er greit. Men det viktigste er at vi tar tre poeng, sa 41-åringen som på slutten av kampen gikk rundt og holdt seg til ryggen.
– Det var et slag, det har ingenting med alder å gjøre, smilte han.
Saken oppdateres med video og reaksjoner!
Eliteserien
Fagermo åpner for spissbytte i Vålerenga i sommer
16/06/2022 PÅ 14:32
Eliteserien
Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse
10/04/2022 PÅ 19:52